DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Prag'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Prag'da yakalandı

Terör örgütü PYD/PKK'nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandı.

Yayın Tarihi: 25/02/18 10:56
okuma süresi: 2 dak.
Kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Prag'da yakalandı
A- A A+
Bir süre önce Çekya'ya kaçtığı ortaya çıkan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elebaşı Salih Müslim'in bugün Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandığı açıklandı.

Terör örgütü PYD'nin kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim'in Prag'da olduğunun belirlenmesi üzerine Türkiye, Müslim'in gözaltına alınmasına ilişkin talepte bulunmuştu. Salih Müslim'in iadesi için de Ankara işlemleri başlattı.

Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.

Salih Müslim, önceki gün Çekya'daki Prag Marriot Hotel'de görüntülenmişti. 15 gün önce Aranan Teröristler Listesi'ni güncelleyen İçişleri Bakanlığı, Salih Müslim'i kırmızı kategoriye almış ve 4 milyon lira ödül koymuştu.

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

1951 yılında Halep'te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan Salih Müslim,1970 senesinde İstanbul'da yaşamış ve 1977 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Asıl mesleği mühendis olan Salih Müslim 1998 yılında siyasete ilk adımını atmış ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.