DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Putin: "Dedem, Lenin'in aşçısı olarak çalışmıştı"

Putin: "Dedem, Lenin’in aşçısı olarak çalışmıştı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi ismini taşıyan bir belgesel film için verdiği ropörtajlarda, dedesinin Ekim Devrimi'nin liderlerinden Vladimir Lenin'in aşçısı olarak çalıştığını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/03/18 07:30
okuma süresi: 1 dak.
Putin: "Dedem, Lenin’in aşçısı olarak çalışmıştı"
A- A A+

Rusya lideri Putin, Rus gazeteci Andrey Kondraşov'un 'Putin' isimli belgesel filmi için röportaj verdi. Röportajın Rossiya 24 televizyonunun Twitter hesabında yayınlanan bölümlerinden birinde, Rus lider, dedesinin Sovyet liderler Lenin ve Stalin'in aşçısı olarak çalıştığını anlatıyor.

Putin bir soru üzerine, "Dedem, (Sovyet liderlerin) Moskova yakınlarındaki sayfiye evlerinden birinde önce Lenin, sonra Stalin için çalıştı" diyor.

Rus lider, dedesi ve başka akrabalarının Sovyetler Birliği döneminde baskı görüp sürgüne gönderilip gönderilmedikleri sorusu karşısındaysa, "Görünen o ki bunun tam tersi olmuş. Akrabalarıma o dönemde değer verilmiş. Zira bu insanların (akrabaları), kendilerini yarı yolda bırakmayacağını anlamış olmalılar" ifadelerini kullanıyor.

Putin'in anne tarafından olan dedesinin Birinci Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi'nde savaştığı biliniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.