DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Auschwitz Muhasebecisi 96 yaşında öldü

Auschwitz Muhasebecisi 96 yaşında öldü

Nazi'lerin Auschwitz Kampı'ndaki toplu katliamlara yardımcı olma suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan SS Subayı Oskar Gröning öldü.

Yayın Tarihi: 13/03/18 08:40
okuma süresi: 2 dak.
Auschwitz Muhasebecisi 96 yaşında öldü
A- A A+
Spiegel'in haberine göre, Auschwitz Muhasebecisi olarak bilinen 96 yaşındaki Gröning, geçtiğimiz Cuma günü hastanede öldü.

Gröning, 300 bin kişinin ölümüne yardım etme suçundan 15 Temmuz 2015 tarihinde 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gröning'in avukatları, müvekkillerinin sağlık durumu nedeniyle cezaevinde bulunamayacağı yönünde temyiz başvurusunda bulunmuştu. Ama mahkeme, suçlunun cezaevinde gereken tüm tıbbi yardımı alabileceğine karar vermişti.

'KAMPTAKİ ESİRLERİN PARASINA EL KOYDU'

Oskar Groening, insanlık tarihinin en vahşi toplama kamplarından bir tanesi olan Auschwitz Toplama Kampı'nda görev yapmıştı. Kampta esir olarak tutulan Yahudilerin paralarına el konulmasında ve bunların Berlin'e gönderilmesinden sorumlu olan Groening, bu sorumluluğundan ötürü "Auschwitz muhasebecisi" olarak da adlandırılıyordu.

Yargılanması sonrasında Groening pişman olduğunu birkaç kez söylemişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.