DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

AB dışişleri bakanları Suriye'yi görüşecek

AB dışişleri bakanları Suriye'yi görüşecek

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları bugün Brüksel'de "Suriye'deki son gelişmeleri" görüşmek üzere biraraya gelecek.

Yayın Tarihi: 19/03/18 08:45
okuma süresi: 2 dak.
AB dışişleri bakanları Suriye'yi görüşecek
A- A A+
Dış İlişkiler Konsey Toplantısı'nın Suriye oturumu AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini başkanlığında düzenlenecek. Oturuma Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Suriye Özel Temsilcisi Stefan De Mistura da katılacak.

De Mistura, Suriye'deki barış sürecinin Birleşmiş Milletler önderliğinde nasıl canlandırılabileceği konusunda AB Dişişleri Bakanları ile görüş alışverişinde bulunacak.

Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bu oturumda AB Dişişleri BakanlarI ayrıca Afrin ile Doğu Guta bölgesine insani yardımların ulaştırılması konusunda Birleşmis Milletler önderliğinde yapılması gereken çalışmaları değerlendirecek.

Dış İlişkiler Konsey Toplantısı, Türkiye saatiyle 11'de başlayacak. Suriye oturumunun ise Türkiye saatiyle 13'de başlaması öngörülüyor. Oturumların ardından Federica Mogherini'nin bir basın toplantısı düzenleyerek, AB'nin hem Afrin hem de Doğu Guta konusundaki ortak görüşünü açıklaması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.