DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Sürücüsüz Uber'in çarptığı yaya öldü

Sürücüsüz Uber'in çarptığı yaya öldü

Sürücüsüz Uber, karşıdan karşıya geçen yayaya çarptı.

Yayın Tarihi: 20/03/18 07:42
okuma süresi: 1 dak.
Sürücüsüz Uber'in çarptığı yaya öldü
A- A A+
Son dönemde diğer taksilerin şoförlerinin saldırılarıyla gündeme gelen araç çağırma servisi Uber'in stratejik önem verdiği sürücüsüz otomobillerinden birinin çarptığı yaya hayatını kaybetti.

ABD'nin Arizona eyaletinde hala testleri devam eden sürücüsüz Uber, yerel saatle 22:00'da karşıdan karşıya geçen bir kadına çarptı, hastaneye kaldırılan kadın kurtarılamadı.

Yetkililer, kaza sonucu hayatını kaybeden kadının yaya şeridinin dışında olduğunu belirtti.

Uber, olayın ardından ABD'nin Tempe, Pittsburgh, San Francisco kentlerinde ve Kanada'nın Toronto şehrinde sürücüsüz araç testlerini askıya aldı.

Geçen hafta Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'nin ABD'de Toyota yetkilileriyle bir araya geldiği ve Uber'in otonom sürüş teknolojisinin Toyota'nın bir minivan modelinde kullanabileceği yönündeki anlaşmanın müzakere edildiği basına yansımıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.