DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

III. Dünya Savaşı sırasında en güvende olacak 10 ülke

III. Dünya Savaşı sırasında en güvende olacak 10 ülke

Böylesi bir felaket senaryosu sırasında bu ülkelerin vatandaşları büyük ihtimalle hayatta kalacak.

Yayın Tarihi: 23/04/18 09:09
okuma süresi: 3 dak.
III. Dünya Savaşı sırasında en güvende olacak 10 ülke
A- A A+
Suriye şu anda dünyanın tüm ülkeleri için bir mücadele sahası haline gelmiş durumda. ABD ve Rusya birbirleriyle dolaylı bir şekilde de olsa savaşıyor. Ancak bu ülkeler arasındaki gerilim bazen öyle bir artıyor ki, özellikle sosyal medyadan insan III. Dünya Savaşı hakkında endişelerini dile getiriyor. Ancak bazı ülkeler bu konuda epey bir rahat. Zira olası bir savaşta tarafsız kalacakları neredeyse kesin gibi. Aşağıdaki listede bu ülkeleri göreceksiniz.

1.İrlanda

İrlanda 1930'lardan beri aktif bir tarafsızlık politikası izliyor. Bunun III. Dünya Savaşı sırasında bozulması için hiçbir sebep yok.

2.İsviçre

İsviçre İrlanda'dan çok daha eski bir tarafsızlık serüvenine sahip. Ülke 1815 Paris Anlaşmasından sonra tüm savaşlarda tarafsız kalmayı seçti.

3.Fiji

Bir ada ülkesi olan Fiji dünyanın tüm dertlerinden uzakta. Hükümet ise bunu bozacak her adımdan kaçınıyor.

4.Danimarka

Ülke bir NATO ülkesi olmasına rağmen Greenland bölgesi bu konuda ona avantaj sağlıyor. Zira o bölge tamamen Fiji gibi dünyanın tüm dertlerinden uzak bir görüntü çiziyor.

5.Avusturya

Dünya Barış Endeksi'ne göre Avusturya dünyanın en barışçıl 4. ülkesi.

6.Portekiz

Birçok uzman tarafından "istikrar vahası" olarak gösterilen ülkede, Avrupa'nın geneline sirayet eden aşırı sağ popülizminden uzakta kalmayı başarmış.

7.Yeni Zelanda

Bir ada ülkesi olması, enerjisini kendi kendisine üretmesi ve verimli toprakları göz önüne alındığından olası bir savaşta yer almasının hiçbir nedeni yok.

8.Kanada

Dünyanın en barışçıl 8. Ülkesi. Şiddetin en az olduğu ülkelerden biri olan Kanada olası bir savaşta yer almayacak kadar pasif bir hükümete sahip.

9.İzlanda

Dünya Barış Endeksi'nde ilk sırada olan ülke coğrafi olarak da olası çatışma yerlerinden epey uzakta.

10.Slovenya

Tıpkı Yeni Zelanda gibi bu ülke de enerjisini kendi kendisine yönetiyor. Ayrıca Avrupa'da bulunmasına rağmen ilk ve ikinci dünya savaşlarında uzakta kalmayı başardılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.