DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Tsipras: "Türkiye, Avrupa rotasından çıkma yolunda"

Tsipras: "Türkiye, Avrupa rotasından çıkma yolunda"

Ankara-Atina gerginliği durulmazken bu kez Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ''Türkiye, yönelimini kaybederek Avrupa ile ilgili hedeflerinden uzaklaşma riskiyle karşı karşıya'' dedi.

Yayın Tarihi: 23/04/18 15:16
okuma süresi: 2 dak.
Tsipras: "Türkiye, Avrupa rotasından çıkma yolunda"
A- A A+
Syriza meclis grubunda milletvekillerine hitap eden Tsipras, ''Türkiye, yönelimini kaybederek Avrupa ile ilgili hedeflerinden uzaklaşma riskiyle karşı karşıya bir ülke gibi gözüküyor'' eleştirisini getirdi.

'GÜVEN VE DİYALOĞA DAYALI İLİŞKİ'

''Yunanistan, Türkiye ile güven ve diyalog ilişkileri inşa etmek istediği gibi Türkiye'nin AB adaylığının da arzulu bir destekçisidir. Ancak son dönemde Türkiye kendini Avrupa hedeflerinden uzaklaştırıyor gözükmektedir'' diye devam eden Yunan Başbakanı, bununla birlikte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü yaptığı açıklamalarda Yunanistan'la barışçı ilişkilere ihtiyaç olduğundan söz etmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

'2 YUNAN ASKERİ, DERHAL ŞARTSIZ İADE EDİLMELİ'

Türkiye'de tutuklu iki Yunan askerini en kısa zamanda iadesini beklediklerini dile getiren Tsipras, ama bunun için Ankara'nın koyduğu şartları reddettiklerini, takasın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türkiye'de tutuklu 2 Yunan askerinin Yunanistan'a kaçan 8 darbeci Türk askeri ile takas edilmesi ihtimali gündemde tutuluyor.

'AB'NİN DE TAVRI AYNI'

Tsipras dün başbakanlık basın dairesi aracılığıyla yayınladığı açıklamada şu vurguyu yapmıştı:

''Takas açıklamalarına veya 2 Yunan askeriyle ilgili sorunun diğer sorunlarla karşılaştırılması konusundaki ifadelere gelince, bunun kabul edilemez olduğunu ve reddedildiğini tekrar vurguluyoruz. Yunanistan ve Avrupa Birliği'nin (AB) genel pozisyonu, kabul edilemez gecikmeler ve şartlar olmaksızın 2 Yunan askerinin derhal iade edilmesi gerektiğini açıkça ve kesin olarak ortaya koyuyor.''

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.