DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Beyaz Saray: "Türk gemisi vurulunca alarma geçtik!"

Beyaz Saray: "Türk gemisi vurulunca alarma geçtik!"

Beyaz Saray'dan bugün yapılan açıklamada, Türk kargo gemisinin Yemen'e buğday taşırken vurulmasının ardından alarma geçildiği duyuruldu.

Yayın Tarihi: 25/05/18 18:41
okuma süresi: 2 dak.
Beyaz Saray: "Türk gemisi vurulunca alarma geçtik!"
A- A A+
ABD, Yemen'e buğday taşıyan İnce İnebolu isimli Türk gemisine iki hafta önce düzenlenen füze saldırısına tepki gösterdi.

Bugün yapılan açıklamada, kargo gemisinin Yemen'e buğday taşırken vurulmasının ardından alarma geçildiği duyuruldu.

Yemen'de yönetimi ele geçirmek için çalışan İran destekli Husilerin saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilerek, bu grubun Kızıl Deniz'i güvensiz hale getirdiği ifade edildi.

12 Mayıs'ta Reuters'ın servis ettiği haberde, İnce İnebolu isimli gemideki patlamanın ardından yardım çağrısında bulunan gemi kaptanına Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birliklerinin yanıt verdiği belirtilmişti. Gemi kaptanının patlamanın sebebini bilmediği söylenirken, geminin daha sonra Suudi gemilerinin yardımıyla Jizan limanına çekildiği ifade edilmişti.

Yemen'de dünyanın en feci insani krizlerinden biri yaşanıyor. Başlangıcının üzerinden üç seneyi aşkın süre geçen iç savaş, 10 binden fazla kişinin ölümüne, 3 milyondan fazla insanın da evinden kaçmasına neden oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.