DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

İsrail'den "kirli" teklif: "Gazze için Kıbrıs'a bir liman"

İsrail'den "kirli" teklif: "Gazze için Kıbrıs'a bir liman"

ABD'nin Kudüs kararı sonrası çıkan kriz ve İsrail'in Gazze yönelik saldırısının ardından, İsrail yönetiminin Gazze'ye karşı "kirli" planlar kurduğu iddia edildi.

Yayın Tarihi: 31/05/18 17:42
okuma süresi: 3 dak.
İsrail'den "kirli" teklif: "Gazze için Kıbrıs'a bir liman"
A- A A+
İsrail Enerji Bakanı Bakanı Yuval Steinitz, Gazze'den çıkan giren malların kontrolü ve sınırlandırılması için Kıbrıs'ta bir liman oluşturulması için bir teklifte bulundu.

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliği Kudüs'e taşımasının ardından Gazze'de büyük bir katliam yapan İsrail, kenti yeniden işgal etmek için yeni planların peşinde.

İsrail hükümetinin gündeminde, Gazze'ye elektrik sağlayan hatları tamir etmeyerek onları elektriksiz bırakma, roket atma mevzilerinin yok etmenin yeni yanı sıra Gazze'nin işgal planı da var. İsrail İskan Bakanı General Yoav Galant, Avrupa'nın ve Mısır'ın kontrol etmek istemediği Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesi çağrılarını reddettiğini söyledi. Yoav Galant, Benyamin Netenyahu hükümetinin çok sayıda bakanının, Filistinin İsrail'i tehdit eden füzelerini durdurmanın tek yolunun Gazze'nin yeniden işgal edilmesi ve 2005'den önceki duruma geri dönme olduğunu söylediklerini ancak bunu reddettiğini söyledi.

"KIBRIS'TA BİR LİMAN OLUŞTURULSUN"

İsrail ordusunun olan Güney Bölgesi Komutanı olan Yoav Galant, "Gazze'nin yeniden işgal edilmesini düşünenler şu iki soruya cevap versin. 'Bu adım için ne fiyat ödenecek ve ikinci olarak ertesi gün ne olacak? Ne Mısırlılar ne de Arupalılar, kimse Gazze'yi kontrol etmek istemiyor. Belki İsrail'in Gazze'deki tecrübesi başarısız oldu. İsrail'in orada stratejik bir menfaati yok" dedi. Altyapı, Enerji ve Su kaynakları Bakanı Yuval Steinitz vergi gelirlerinin Gazze'ye aktarıldığını ancak onların nereye gittiğini bilmediklerini, bunun için Filistin Yönetimi Başkanı Abbas'ı baypas etmek olduğunu söyledi.

Bunun için havuç sopa oyunu oynanması gerektiğini belirtti. Steinitz, Gazze'nin İsrail tarafından sağlanan elektriğe muhtaç olduğunu bunun Hamas'a bir tehdit olarak kullanılabileceğini söyledi. Steinitz'in bir teklifinin de Gazze'den çıkan ve Gazze'ye giren malların kontrolü için Güney Kıbrıs'ta bir liman oluşturulması olduğu kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.