DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Pentagon, ABD ordusunun zayıf noktalarını açıkladı

Pentagon, ABD ordusunun zayıf noktalarını açıkladı

ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, potansiyel düşmanların, kıtalararası balistik füzelerine karşı gereken savunmaya sahip olmadıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 19/06/18 08:43
okuma süresi: 2 dak.
Pentagon, ABD ordusunun zayıf noktalarını açıkladı
A- A A+
ABD'de yayınlanan askeri stratejisi dergisi The National Interest'in (NI) haberine göre Hyten, Rus ve Çin füzelerine karşı henüz fırlatılmadan önce mücadele sistemini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. ABD'li komutan, potansiyel düşmanların ABD füze savunma sistemlerine karşı silah geliştirme konusunda çok başarılı olduğunu kaydetti.

Hyten, "Füze sayısı ve vurma yetenekleri büyümeye devam ediyor, çünkü çok sayıda ülke çok sayıda füze elde ediyor ve özellikle ABD füze savunma sistemine karşı koymak için teknik potansiyellerini artırıyorlar" dedi.

Modern füzeden kaynaklanan tehlikenin, onları önleme yönündeki aktif çabaların artık yetersiz hale geldiği kadar büyük olduğunu belirten Hyten, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ABD'ye karşı koyacak ülke kalmadığını ama bugün diğer ülkelerin artan askeri potansiyelini göz ardı etmemeleri gerektiğini söyledi.

ABD'li komutan, "Sadece aktif füze savunma sistemlerine yatırım yaparsak başarılı olamayacağız. Bizim, füzeleri fırlatılmadan önce yenme yeteneği dahil sistemimizin tüm sütunlarının güçlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberde, halihazırda ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un gerçek balistik füze saldırılarını püskürmekten çok askeri başarılarını sunmayı bildiği kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.