DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Tayland'da mağaradaki çocuklardan ilk ikisi kurtarıldı

Tayland'da mağaradaki çocuklardan ilk ikisi kurtarıldı

Tayland'da 23 Haziran'dan bu yana mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması için operasyon bu sabah başladı. 18 dalgıç mağaraya girdi. Yerel yetkililer, ilk iki çocuğun mağaradan dışarı çıkarıldığını ve kurtarıldığını iddia etti. Resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Yayın Tarihi: 08/07/18 15:16
okuma süresi: 2 dak.
Tayland'da mağaradaki çocuklardan ilk ikisi kurtarıldı
A- A A+
Tayland'da, 23 Haziran'dan bu yana mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörü kurtarma operasyonu başladı. Yerel yetkililer, 12 çocuktan 2'sinin mağaradan güvenli şekilde çıkarılarak, kurtarıldığını iddia etti. Resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı. 10 çocuk ve antrenörü kurtarma çalışması da devam ediyor.

Tayland'daki Chiang Rai bölgesi sağlık müdürü Tossathep Boonthong şu açıklamayı yaptı: "İlk iki çocuk dışarı çıkarıldı ve mağara yakınındaki hastaneye götürüldüler."

Sabah erken saatte başlayan operasyon öncesi mağara girişi brandalarla kapatıldı. Taylandlı yetkililer medyayı alandan çıkardı.

Mağaraya 13'ü yabancı 5'i Tayland donanmasından 18 dalgıç girdi. Çocuklar mağaradan birer birer çıkartılacak. Her çocuğa iki dalgıç eşlik edecek.

Taylandlı yetkili operasyonu şu sözlerle aktardı: "Bugün dalgıçlar çocukları kurtarmak için içeri girdi. Çıkarma işleminin nasıl gerçekleştirileceğine dair net bir şekilde bilgilendirildiler. Çocukların hepsi fiziksel ve ruhsal açıdan operasyona hazır. Hepsi operasyonun farkında. Bunu yapmaya hazır olduklarını bize doğruladılar."

Operasyonun bugün başlatılmasının nedeni ise bir kaç gün içerisinde bölgede şiddetli yağışın beklenmesi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.