DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Pompeo ile Lavrov arasında telefon görüşmesi

Pompeo ile Lavrov arasında telefon görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü HeatherNauert, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Rusya Dışişleri Bakanı SergeyLavrov'un telefon görüşmesinde başta Suriye'nin güneyindeki olaylar ve terörle mücadele konusunda iki ülke arasındaki koordinasyon olmak üzere birçok konuyu ele aldıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23/07/18 11:04
okuma süresi: 1 dak.
Pompeo ile Lavrov arasında telefon görüşmesi
A- A A+
Nauert, yaptığı yazılı açıklamada Pompeo ve Lavrov'un , ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki görüşmelerinin devamı niteliğinde bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Sözcü Nauert, "Görüşmede ele alınan konular arasında Rusya'nın Suriye'nin güneybatısındaki vaatlerini ihlal ettiği konusu da vardı. İkili, aynı zamanda terörle mücadele sürecinde koordinasyon fikirlerinin uygulanması ve iki ülkede bulunan özel ve hükümetlerce kontrol edilmeyen kuruluşlar arasında iş diyaloğu kurma konusundaki ortak hedefleri ele aldı." ifadelerine yer verdi.

Nauert, ABD'nin Rusya'daki diplomatik varlığına eşit ve adil şekilde izin verilmesi konusunun da konuşulduğunu bildirdi
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.