DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Guterres: "Kofi Annan Birleşmiş Milletler idi"

Guterres: "Kofi Annan Birleşmiş Milletler idi"

BM Genel Sekreteri Guterres, Annan'ın vefatıyla ilgili yazılı açıklama yaparak, "Kofi Annan, iyilik için yol gösterici bir güçtü. Vefatını derin üzüntüyle öğrendiğim. Birçok yönden Kofi Annan Birleşmiş Milletler idi" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 18/08/18 15:55
okuma süresi: 2 dak.
Guterres: "Kofi Annan Birleşmiş Milletler idi"
A- A A+
Annan'ın vefatıyla ilgili yazılı açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Kofi Annan, iyilik için yol gösterici bir güçtü. Vefatını derin üzüntüyle öğrendiğim. Birçok yönden Kofi Annan Birleşmiş Milletler idi" ifadelerini kullandı.

"Annan'ı iyi bir arkadaş ve akıl hocası olarak gördüm"

Açıklamasında Annan'ın BM'yi eşi benzeri olmayan haysiyet ve kararlılıkla yeni bin yıla taşıdığını belirten Guterres şunları kaydetti: "Pek çokları gibi, Kofi Annan'ı iyi bir arkadaş ve akıl hocası olarak gördüm. Liderliği altında, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak hizmet etmek için bana güvenerek seçmesinden derin onur duydum."

"Onun mirası hepimiz için gerçek bir ilham kaynağı olmaya devam edecek"

Guterres Annan için ayrıca "Çalkantılı ve zor zamanlarında, BM Şartı'nın değerlerine hayat vermek için çalışmayı hiç bırakmadı. Onun mirası hepimiz için gerçek bir ilham kaynağı olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.