DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD Donanması Akdeniz'de operasyona başladı

ABD Donanması Akdeniz'de operasyona başladı

ABD Donanması, Akdeniz'de 6. Filo'nun faaliyet ettiği bölgede bir operasyon başlattığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 19/09/18 09:05
okuma süresi: 2 dak.
ABD Donanması Akdeniz'de operasyona başladı
A- A A+
ABD, USS Carney'den sonra uçak gemisi USS Harry Truman'ı da Akdeniz'e gönderdi. Rus basının haberine göre; beraberindeki taarruz grubuyla operasyona başladı.

AKDENİZ ISINIYOR

ABD donanması, 6. Filo'nun bulunduğu bölgede aktif duruma geldi. Operasyon için, "NATO müttefiklerine, Avrupa ve Afrika partner ülkelerine, koalisyon partnerlerine destek ve ABD'nin Avrupa ve Afrika'daki ulusal güvenlik çıkarlarını sürdürmek için" açıklaması yapıldığı belirtildi.

6.Filo Komutanı Lisa Franchetti, USS Harry Truman uçak gemisinin Akdeniz'de bulunduğu süre boyunca tüm yelpazedeki deniz operasyonlarını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

6. FİLO NEREDE?

ABD'nin 6. filosu Kıbrıs açıklarında 10. parselde bölgesinde bulunuyor.

6. filo 40 gemi, 175 savaş uçağı ve 21 bin personelden oluşuyor. Filoda, 2 uçak gemisinin yanısıra denizaltılardan çıkarma gemilerine kadar çok sayıda destek gemisi de bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.