DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Bangladeş'te biri eski bakan 19 kişi asılacak

Bangladeş'te biri eski bakan 19 kişi asılacak

Bangladeş'te 14 yıl önce 24 kişinin öldüğü bir mitinge düzenlenen bombalı saldırı hakkındaki karar ilan edildi.

Yayın Tarihi: 10/10/18 14:04
okuma süresi: 2 dak.
Bangladeş'te biri eski bakan 19 kişi asılacak
A- A A+

Bangladeş'te 2004'te Avam (Halk) Birliği Partisi'nin seçim mitinginde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili davada aralarında dönemin içişlerinden sorumlu devlet bakanının da bulunduğu 19 kişinin asılarak idam edilmesine karar verildi.

O dönem ana muhalefette olan partinin başkent Dakka'daki mitingine el bombasıyla düzenlenen saldırıda 24 kişi ölmüş, 300 kişi de yaralanmıştı.

Şimdiki Başbakan Şeyh Hasina, binlerce taraftarına seslenirken meydana gelen patlama sonrasında duyma yetisini büyük ölçüde kaybetmişti.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada o dönem iktidarda olan Bangladeş Ulusal Partisi'nin (BNP) Londra'da yaşayan Başkanı Tarık Rahman, gıyabında müebbet hapse mahkum edildi.

İdam cezası alanlar arasında içişlerinden sorumlu eski Devlet Bakanı Lutfozzaman Babar ve bir bakan yardımcısı da bulunuyor.

Bangladeş Ulusal Partisi mahkemenin kararını, "parti liderlerinin imajını yıkmayı amaçlayan siyasi bir karar" diye niteledi.

Tarık Rahman'ın annesi, eski BNP lideri Halide Ziya, Şubat'ta yolsuzluk suçlamasıyla beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ziya, 2009'da başbakan olan Hasina'nın en büyük siyasi rakiplerinden biriydi.

İdam kararlarının 30 gün içinde temyiz edilebileceği açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.