DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İtalya'da sığınmacı dostu köy boşaltılacak

İtalya'da sığınmacı dostu köy boşaltılacak

İtalya İçişleri Bakanı Salvini, sığınmacılara kucak açarak uluslararası üne kavuşan Riace ilçesindeki sığınmacıların başka yerlerdeki sığınmacı yurt ve barınaklarına gönderileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 15/10/18 08:28
okuma süresi: 1 dak.
İtalya'da sığınmacı dostu köy boşaltılacak
A- A A+
İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, 2 bin 300 nüfuslu, yüzlerce sığınmacıyı kabul ederek uluslararası üne kavuşan Riace ilçesine dair planlarını açıkladı.

İçişleri Bakanı bu ilçede yaşayan sığınmacıların başka yerlere yerleştirileceğini duyurdu. İçişleri Bakanı Salvini yaptığı açıklamada, uluslararası alanda 'entegrasyon ve hoşgörünün sembolü' haline gelen ilçedeki sığınmacıların önümüzdeki haftadan itibaren başka yerlerdeki sığınmacı yurt ve barınaklarına gönderileceğini söyledi. İlçenin tutuklu Belediye Başkanı Domenico Lucano'yu kastederek, "Kim hata yaptıysa, bunun bedelini ödemek zorundadır" diyen İtalya İçişleri Bakanı, "Kamuya ait paranın kullanılmasında hata yapılmasına müsamaha gösterilemez. Bu paraların sığınmacılara harcanmış olması da özür olamaz" dedi. İçişleri Bakanı Salvini göç ve mülteci karşıtı politikalarıyla tanınıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.