DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Afganistan sandık başında

Afganistan sandık başında

Seçimden önce birçok siyasetçinin terör saldırılarına hedef olduğu ülkede, halk oy kullanıyor. Organizasyon problemleri nedeniyle bazı seçim merkezlerinde oy kullanma süresi yarına kadar uzatıldı.

Yayın Tarihi: 20/10/18 16:30
okuma süresi: 1 dak.
Afganistan sandık başında
A- A A+

Afganistan'da milletvekili seçimleri için oy verme işlemi başladı. Seçmenler, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gidiyor.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani, başkent Kabil'deki seçim merkezinde oyunu kullandı.

Ülkede kayıtlı 8 milyon 800 bin seçmenin var. 2 bin 558 milletvekili adayı ise bu akşam çıkacak sonuçla meclise girmeyi umuyor.

Taliban terör örgütü, seçimlerden önce çok sayıda siyasetçiyi öldürdü. Bombalı ve silahlı saldırılar nedeniyle seçim merkezlerinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Bugün Kabil'de bir seçim merkezi yakınında meydana gelen patlamada, bir görevli ağır şekilde yaralandı.

Kandahar vilayetinde polis şefleri ve NATO Komutanı'nı hedef alan saldırı nedeniyle seçimlerin ertelendiği dün açıklanmıştı. Kandaharlılar, bir hafta sonra sandığa gidecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.