DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Huawei'nin sahibinin kızı, Kanada'da gözaltına alındı

Huawei'nin sahibinin kızı, Kanada'da gözaltına alındı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin kurucusu ve sahibi Ren Zhengfei'nin kızı Meng Wanzhou, Kanada'nın Vancouver kentinde gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 06/12/18 09:06
okuma süresi: 1 dak.
Huawei'nin sahibinin kızı, Kanada'da gözaltına alındı
A- A A+
Kanada polisi, Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei'nin küresel finans direktörü Meng Wanzhou'yu gözaltına aldı. Şirketin küresel finans direktörlüğünü yapan Meng, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanıyor.

The Globe ve Mail'in Adalet Bakanlığı sözcüsüne dayandırdığı haberlerine göre, Meng Wanzou 1 Aralık'ta ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği şüphesiyle gözaltına alındı ve bugün ABD'ye iadesine ilişkin duruşması yapılacak.

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei'nin kızı olan Meng Wanzhou, teknoloji şirketinin başkan yardımcılarından biri olarak görev yapıyordu.

Huawei, dünyanın en büyük teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerinden biri olarak gösteriliyor. Reuters haber ajansı, konuyla ilgili bilgi almak için şirket temsilcilerine ulaşılamadığını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.