DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Rusya'dan Google'a uyarı: "Bloke edebiliriz"

Rusya'dan Google'a uyarı: "Bloke edebiliriz"

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) Başkan Yardımcısı Vadim Subbotin, Google'ın yasaklı içerikleri filtrelemeye ilişkin talepleri göz ardı etmeyi sürdürmesi halinde Bilgi Kanunu'nu sertleştirecek değişiklikler yapabileceklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 12/12/18 18:40
okuma süresi: 2 dak.
Rusya'dan Google'a uyarı: "Bloke edebiliriz"
A- A A+

Rusya, yasaklı kaynaklar listesine riayet etmeyen ve listedeki linkleri kaldırmayan Google'a dün 500.000 ruble (7.500 dolar) ceza kesmişti. Roskomnadzor Başkanı Aleksandr Jarov, Google hakkında yeni bir dosya açabileceklerini ve bu kez 700.000 rublelik (10.500 dolar) bir cezanın söz konusu olabileceğini söylemişti.

Roskomnadzor'dan Google'a verilen cezaya ilişkin bugün bir açıklama daha geldi. Başkan Yardımcısı Subbotin, Roskomnadzor'un Google'ı yasaya uygunluk açısından yeniden denetleyebileceğini ve bloke etme de dahil daha sert yaptırımlar uygulayabileceğini vurguladı.

Google'ın verilen cezaya tepki göstermediğini anlatan Subbotin, konuyla ilgili tutumlarını ortaya koyduklarını ve Google ile yeni bir görüşme planlamadıklarının altını çizdi.

Rusya'da 1 Ekim'de yürürlüğe giren kanun, arama motorlarını yasaklı internet kaynakları listesine uyma zorunluluğu getirmişti. Kanuna aykırı hareket eden şirketlere 500-700 bin ruble ceza kesiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.