DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Avusturya'da 50 bin kişi hükümeti protesto etti

Avusturya'da 50 bin kişi hükümeti protesto etti

Viyana'da 50 binin üzerinde gösterici, aşırı sağcı hükümetin Müslüman ve göçmen karşıtı politikaları ile çalışanların sosyal haklarını kısıtlayıcı politikalarına tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 16/12/18 09:14
okuma süresi: 2 dak.
Avusturya'da 50 bin kişi hükümeti protesto etti
A- A A+
Avusturya'nın birçok eyaletinden başkent Viyana'ya gelen yaklaşık 50 bin kişi, iktidarda bir yılını dolduran aşırı sağcı koalisyonun Müslüman, göçmen karşıtı politikalarının yanı sıra işçilerin özlük haklarını kısıtlayan kararlarını protesto etti. Viyana'daki Westbahnhof tren garı önünde toplanan göstericiler, 'Hükümet bu ülke için utanç', 'Aşırı sağcı hükümete hayır' ve 'Nazilere hayır' yazılı pankartlar açtı.
Gösteride, anaokullarında getirilen başörtüsü yasağının ilkokullarda da uygulanması için yasa hazırlığı içindeki hükümete tepki gösteren ırkçılık karşıtı Linkswende grubunun, Türkçe 'Başörtüsü yasağı ırkçılıktır' yazılı pankartı dikkati çekti.

Irkçılık ve ayrımcılık karşıtı çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çeşitli işçi sendikalarının da destek verdiği gösteride, hükümet karşıtı sloganlar atan eylemciler, şehrin önemli caddelerini trafiğe kapattı.

'MÜSLÜMANLARIN VE GÖÇMENLERİN SORUMLU GÖSTERİLMESİNE' TEPKİ

Göstericiler, Hofburg Sarayı içindeki Kahramanlar Meydanı'na yürüdü. Meydanda yapılan konuşmalarda, hükümetin bir yıl içerisinde toplumu kutuplaştırıcı yasaları hayata geçirdiği, zenginlerin yanında yer alarak işçi sınıfı ve gelir düzeyi düşük vatandaşların sosyal haklarını kısıtladığı vurgulandı. Müslüman, göçmen ve mültecilerin hükümet tarafından ülkede yaşanan her sorunun sorumlusu gösterilmesine tepki gösteren eylemciler, son zamanlarda artan mültecilerin sınır dışı edilmelerinin durdurulmasını istedi.

Gösteride konuşan Öğrenci Birliği Sözcüsü Adrian Stiftung, hükümetin eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerin çağdışı olduğunu, özgür eğitim sisteminin baltalandığını söyledi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.