DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

2'nci Balkan Sendikal Forumu Selanik'te yapıldı

2’nci Balkan Sendikal Forumu Selanik’te yapıldı

2'nci Balkan Sendikal Forumu Selanik'te yapıldı. Balkan ülkelerindeki işçilerin sorunları ve bölgedeki sendikal hareket tartışıldı.

Yayın Tarihi: 20/02/19 14:27
okuma süresi: 2 dak.
2’nci Balkan Sendikal Forumu Selanik’te yapıldı
A- A A+
Yunanistan'ın Selanik kentinde Tüm Yunanistan Meşrubat-İçecek Çalışanları Federasyonu (POEEP) ile Dünya Sendikalar Federasyonu'nun ev sahipliği ve işbirliğinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen foruma Arnavutluk, Bulgaristan, Kıbrıs, Yunanistan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye'den 17 sendika ve federasyon katıldı.

Forumda Balkan ülkelerindeki işçilerin karşılaştığı sorunlar ve bölgedeki sendikal hareket tartışıldı.

Dev-İş'ten yapılan açıklamaya göre, II. Balkan Sendikalar Forumu'na Kıbrıs'tan DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek ile Genel Sekreter Koral Aşam, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Gökhan Tozan, KTOEÖS'ten Vedat Tek ile PEO Sendikası'ndan Charalombas Pratsis katıldı.

Kıbrıs delegasyonu örgütleri adına yapılan konuşmalarda, ülkedeki ekonomik, sosyal, sendikal sorunlar dile getirildi, Birleşik Federal Kıbrıs temelinde acil çözüm ihtiyacına vurgu yapıldı.

Venezuela halkına da dayanışma belirten forum, Amerika'ya "Venezuela'dan ellerini çek" çağrısı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.