DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Esad rejimi İdlib'e saldırdı: 4 ölü, 6 yaralı

Esad rejimi İdlib'e saldırdı: 4 ölü, 6 yaralı

Esad rejimi ve İran destekli rejim yabancı terörist grupların Suriye'nin İdlib kentindeki sivil yerleşimlere saldırısı sonucu 4 sivil hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 11/03/19 07:29
okuma süresi: 2 dak.
Esad rejimi İdlib'e saldırdı: 4 ölü, 6 yaralı
A- A A+
Esad rejimi ve İran destekli rejim yabancı terörist grupların Suriye'nin "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlere saldırısı sonucu 4 sivil hayatını kaybetti, 6 sivil yaralandı.

Esad rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, dün gece geç saatlerde İdlib'in Han Şeyhun, Serakib ve Kef Renbil ilçelerine, Um Celal, El Halahil ve Han Es Sübül köylerine, El Temniye ile El Tuh beldelerine ve Hama ilinin kuzey kırsalındaki Latamine ve Kefer Zita ilçelerine yoğun top ve roket saldırıları düzenledi.

51 ROKET SALDIRISI DÜZENLENDİ

İdlib Sivil Savunma Müdürü (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İdlib'in güneydoğusundaki Han Şeyhun ilçesine dün gece 51 roket saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 4 sivil yaşamını yitirdi. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 6 sivil yaralandı" dedi.

Rejim güçleri, dün Hama'nın "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırlarına dahil olan Morik ilçesindeki bir Sivil Savunma merkezini vurmuştu. Bir çalışan ölmüştü.

Esad rejimi ve İran destekli terörist grupların, Soçi mutabakatını ihlal ederek İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleşimlere yılbaşından itibaren yaptıkları hava ve kara saldırılarında en az 121 sivil hayatını kaybetti, 348'ten fazla sivil yaralandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.