DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Reuters AB'nin Türkiye'ye "Kıbrıs yaptırımlarını" sızdırdı

Reuters AB'nin Türkiye'ye "Kıbrıs yaptırımlarını" sızdırdı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri nedeniyle Avrupa Birliği ile yaşadığı kriz derinleşiyor. Brüksel'in Türkiye'ye karşı atmayı planladığı adımların taslak metni Reuters ajansına sızdırıldı.

Yayın Tarihi: 11/07/19 11:57
okuma süresi: 2 dak.
Reuters AB'nin Türkiye'ye "Kıbrıs yaptırımlarını" sızdırdı
A- A A+
Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye uygulamayı planladığı olası yaptırımlar sızdırıldı.

Buna göre Brüksel, Ankara ile üst düzey görüşmeleri ve Türkiye-AB Kapsamlı Havacılık Anlaşması'na ilişkin müzakereleri askıya alacak.

Reuters'a sızdırılan belgede, "Türkiye'nin devam eden ve yeni yasadışı sondaj faaliyetleri nedeniyle AB, Kapsamlı Havacılık Anlaşması müzakerelerini askıya almaya ve şu an için üst düzey diyalog toplantılarının yenilerinin düzenlenmemesine karar verir" deniliyor.

'FONLAR KESİLEBİLİR'

Reuters'ın taslak metne dayandırdığı habere göre Avrupa Birliği, Türkiye'ye birliğe katılım sürecinde verilen mali yardımı da 2020'de kesmeyi planlıyor.

Haberde, bu amaçla Avrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'ye verilen fonların gözden geçirilmesinin istendiği belirtiliyor.

Metinde, "Konsey, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye katılım öncesi yardımın 2020'de azaltılması önerisini destekler ve Avrupa Yatırım Bankası'nı Türkiye'ye borç verme faaliyetlerini gözden geçirmeye davet eder" deniliyor.

'DEVAM EDERSE YENİ ADIMLAR ATILIR'

Reuters'a sızdırılan metinde, Türkiye'nin sondaj faaliyetlerini sürdürmesi halinde yeni adımlar atılabileceği de vurgulanıyor.

KESİN KARAR PAZARTESİ VERİLECEK

Habere göre, Avrupa Birliği'nin ortak aldığı belirtilen bu karar bugün Brüksel'de üye devletlerin temsilcileri ile görüşülecek. Kararda hâlâ değişiklik yapılabileceği, son halinin pazartesi günü yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında kabul edileceği belirtildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.