DÜNYA
okuma süresi: 3 dak.

ABD'nin ilk gangsteri Dillinger'ın mezarı açılıyor

ABD'nin ilk gangsteri Dillinger'ın mezarı açılıyor

Cinayet ve gasp suçları nedeniyle yattığı hapishaneden firar eden ve 85 yıl önce FBI tarafından öldürülen, ABD'nin "Bir numaralı halk düşmanı" John Dillenger'ın mezarı DNA testi için açılacak.

Yayın Tarihi: 18/09/19 18:15
okuma süresi: 3 dak.
ABD'nin ilk gangsteri Dillinger'ın mezarı açılıyor
A- A A+
ABD'de 'Bir numaralı halk düşmanı' tanımı ilk kez, Büyük Buhran döneminde ülkenin orta batı bölgesinde faaliyet gösteren ünlü gangster John Dillinger için kullanılmıştı.

En az 10 kişinin ölümünden ve birçok banka soygunundan sorumlu tutulan Dillinger'ın adı, ölümünden 85 yıl sonra ise mezarının açılması için gündemde.

Zira Dillenger'ın yeğenleri Mike ve Carol Thompson, 1934'te Chicago'da Federal Soruşturma Bürosu (FBI) görevlileri tarafından öldürülen gangsterin akrabaları olmayabileceklerini düşünüyor.

Bu nedenle Indiana eyaletinde bulunan mezarın açılması için resmi talepte bulunan yeğenler, mezardaki naaş üzerinde kimlik tespiti amacıyla DNA testi yaptırmayı istiyorlar.

MEZARLIK YÖNETİMİNE AÇILAN DAVA MEZARIN AÇILMASINI ENGELLEDİ

CNN'in haberine göre yerel sağlık otoritesi, mezarın açılmasına izin verdi ve tarih olarak 16 Eylül'ü belirledi.

Ancak Mike Thompson'ın mezarlık yönetimine açtığı dava, bu işlemi erteleyecek. Söz konusu davanın tarihi 1 Ekim olarak belirlendi.

Mezarlık yönetimi, 14 Ağustos'ta yaptığı açıklamada naaşın çıkarılmasına karşı olduklarını duyurmuş bunun üzerine yeğen Thompson mezarlık yönetiminin işleme karışmaması talebiyle dava açmıştı.

CNN, Dillinger'ın naaşının çıkarılması için henüz yeni bir tarih belirlenmediğini de aktardı.

JOHN DİLLİNGER KİMDİR?

FBI'a göre 1903'te Indianapolis'de doğan Dillinger, çetesiyle birlikte 1933'ten 1934'e kadar ülkenin orta batı bölgesinde faaliyet gösterdi.

FBI'n verilerine göre Dillinger çetesi en az 10 kişiyi öldürdü, birçok bankayı ve polis cephaneliğini soydu.

Hakkındaki cinayet suçlamaları nedeniyle çıkacağı mahkemeyi beklerken cezaevinden firar eden Dillinger, resmi açıklamaya göre FBI görevlileri tarafından Chicago'da sevgilisiyle bir sinemadan çıktıktan sonra vurularak öldürüldü.

FBI, geçen ay yaptığı açıklamada yakınlarının iddiasının aksine 85 yıl önce öldürülen kişinin Dillinger olduğuna dair elde yeterli somut kanıt olduğunu söylemişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.