DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Bab'da bombalı terör saldırısı: 18 ölü 27 yaralı

Bab'da bombalı terör saldırısı: 18 ölü 27 yaralı

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 16/11/19 14:28
okuma süresi: 2 dak.
Bab'da bombalı terör saldırısı: 18 ölü 27 yaralı
A- A A+
Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde askeri muhaliflerin kontrolündeki Bab kent merkezindeki ilçe otogarında, bomba yüklü araçla terör saldırısı yapıldı. Saldırıda 18 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı.

Patlama sonucu çok sayıda araç yanarken, çevredeki binalarda da büyük hasar meydana geldi. Olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri çıkan yangına müdahale etti.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den çıkarılan terör örgütü YPG/PKK, Bab'ın kuzeybatısındaki Tel Rıfat bölgesindeki işgalini sürdürüyor. Suriye Milli Ordusunun (SMO) kontrolündeki yerleşimleri bölgede yuvalanan terör örgütünün sık sık hedefi halinde.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN İLGİLİ AÇIKLAMA

TC Milli Savunma Bakanlığınca (MSB) Bab'daki terör saldırısına yönelik, YPG/PKK'nın DEAŞ ile aynı yöntemleri kullanarak masum sivilleri hedef aldığını belirtildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama ile "İnsanlıktan nasibini almayan YPG/PKK terör örgütü, DEAŞ ile aynı yöntemleri kullanarak masum sivilleri hedef almaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.