ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

3 kişi uyuşturucudan tutuklandı, zanlılardan biri polis hücrelerinde hastalık kaptığını iddia etti

3 kişi uyuşturucudan tutuklandı, zanlılardan biri polis hücrelerinde hastalık kaptığını iddia etti

Narkotik ekiplerinin Mağusa ve Dörtyol’da düzenlediği uyuşturucu operasyonunda tasarruflarında kanunsuz uyuşturucu madde tespit edilen 3 kişi tutuklandı. Tutuklulardan zanlı Turaç polis hücrelerinde kullanılan battaniyelerden hastalık kaptığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 21/11/19 08:00
okuma süresi: 5 dak.
3 kişi uyuşturucudan tutuklandı, zanlılardan biri polis hücrelerinde hastalık kaptığını iddia etti
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik ekiplerinin edindikleri bir bilgi üzerine Mağusa ve Dörtyol’da düzenledikleri operasyon sonucunda tasarruflarında 2 gram 100 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde tespit ettikleri İbrahim Turaç, Hasan Güfta ve Hasan Karaoğlan tutuklandı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf” suçlamaları ile başlatılan soruşturma kapsamında dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk süresi temin edildi.

Mahkemede söz hakkı isteyen zanlı İbrahim Turaç, cinsel organında yaşadığı bir hastalık olduğunu ve doktorların frengi teşhisi koyduğunu belirtirken, tedavisinin devam ettiğini söyleyerek tutukluluk süresini doktor kontrolünde geçirmeyi talep etti.

Frengi (bel soğukluğu, sifiliz) hastalığının cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu bilinmesine rağmen zanlı Turaç mahkemede, hastalığı 1 ay önce yine benzer bir suç nedeni ile tutuklandığında soruşturma maksatlı tutuklu kaldığı polis hücrelerinde kullanılan battaniyelerden kaptığını iddia etti.

POLİSİ GÖRÜNCE UYUŞTURUCUYU YERE DÖKMEK İSTEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 19 Kasım 2019 tarihinde alınan bilgide zanlı İbrahim Turaç’ın tasarrufunda uyuşturucu olduğunun ve zanlının Maraş bölgesinde faaliyet gösteren “Hasan Berber” isimli iş yerinde olduğunun öğrenildiğini kaydetti.

Söz konusu iş yerine operasyon düzenlendiğini belirten Kavaz, zanlı Turaç ve iş yeri sahibi Hasan Güfta’nın tespit edildiğini belirtirken, zanlı Turaç’ın polisi görmesi üzerine iş yerindeki mutfakta bulunan 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi yere dökmek isterken makul güç kullanılarak alıkonulduğunu anlattı. Söz konusu 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin emare alındığını kaydeden Kavaz, iş yeri ofis masası üzerinde de 100 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin tespit edilerek emare alındığını ve Turaç ile Güfta’nın tutuklandığını kaydetti. Zanlı Turaç’ın suçunu kabul ederek poliste bir ifade verdiğini belirten Kavaz, zanlı Turaç’ın söz konusu uyuşturucu maddeyi, Dörtyol’da Hasan Karaoğlan’dan aldığını itiraf ettiğini kaydetti. Aynı gün zanlı Karaoğlan’ın Dörtyol’da tespit edildiğini belirten Kavaz, zanlının ikametgahında yapılan aramada iki ayrı kağıda sarılı 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını ve zanlı Hasan Karaoğlan’ın tutuklandığını kaydetti.

Zanlı Karaoğlan’ın polise verdiği ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi bir şahıstan aldığını ve ismini  ifadesinde itiraf ettiğini söyleyen Kavaz, zanlılar hakkındaki soruşturmanın yeni başladığını belirterek 3 zanlının da soruşturmanın selameti açısından tutuklu kalmasını talep etti.

“POLİS HÜCRELERİNDEKİ BATTANİYELERDEN HASTALIK KAPTIM”

Mahkemeden söz hakkı isteyen zanlı İbrahim Turaç bir süreden beri hastanede tedavi gördüğünü, kendisine frengi teşhisi konulduğunu, tedavisini devam ettirmediği takdirde ölümcül etkileri bulunduğunu kaydederek tutukluluk süresini doktor kontrolünde geçirmeyi talep etti. Frengi hastalığının cinsel yolla bulaştığı bilinmesine rağmen zanlı Turaç, 1 ay önce benzer bir suç nedeni ile soruşturma maksatlı polis hücrelerinde bulunduğu sırada kullanmak zorunda kaldıkları battaniyelerin çok pis olması nedeni ile hastalığı battaniyelerden kaptığını iddia etti.

Mahkeme, zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı İbrahim Turaç ve belinde platin olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini söyleyerek doktor kontrolü talep eden zanlı Hasan Karaoğlan’ın tutukluluk süresince her gün doktor kontrolünden geçirilmelerine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.