BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Youtuber'lara kötü haber!

Youtuber'lara kötü haber!

Youtube reklamdan para kazanma politikasında değişikliğe gidiyor. Artık platformdan para kazanmak biraz daha zor hale geliyor.

Yayın Tarihi: 17/01/18 14:41
okuma süresi: 2 dak.
Youtuber'lara kötü haber!
A- A A+

Son birkaç yıldır Youtuber adlı bir mesleğin oluşmasına sebep olan Youtube platformu, reklamlar vasıtasıyla içerik ortaklarına çok büyük paralar kazandırdı. Ancak özellikle son dönemde yaşanan olaylar Youtube'un bu konudaki politikalarında değişikliğe gitmesine sebep oluyor. Bu olayların başında ise tabii ki "Logan Paul" olayı geliyor.

PARA KAZANMAYA BAŞLAMAK ZORLAŞIYOR

Youtube'un yeni düzenlemesiyle birlikte platformdan içerik üretimiyle para kazanmaya başlamak daha da zor hale gelecek. Eskiden Youtube'un içerik ortağı olup "Google AdSense" ile para kazanmaya başlamak için kanalınızın 10 bin toplam görüntülemeye sahip olmanız yetiyordu. Ancak artık bu durum değişiyor. 20 Şubat itibarıyla hayata geçmesi beklenen yeni düzenlemeyle birlikte yeni bir kanal sahibinin son 12 ay içinde 4 bin saat video izletmiş olması ve en az 1.000 abonesi bulunması gerekiyor.

Şu anda kanalı olanların ise 20 Şubat'a kadar bu istatistikleri tutturamaması halinde videolarından para kazanamayacaklar.

Bu düzenlemeyle birlikte platformda reklam verenlerin reklamlarının daha yüksek standartlarda gösterilmesi sağlanacak. En azından Youtube'un ilk etapta hedeflediği şey bu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.