BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın akıbeti ne olacak?

Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın akıbeti ne olacak?

Elon Musk'ın geçtiğimiz hafta Falcon Heavy ile uzaya gönderdiği Tesla, teknoloji dünyasının en çok konuşulan konusu olmuştu. Peki Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın akıbeti ne olacak? İşte Space man'in şoför koltuğunda oturduğu Tesla'yı uzayda bekleyenler...

Yayın Tarihi: 12/02/18 15:10
okuma süresi: 2 dak.
Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın akıbeti ne olacak?
A- A A+

İnsanoğlunun Mars hayali için dev bir adım geçtiğimiz hafta atıldı. Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Falcon Heavy roketi Mars yolculuğu için uzaya fırlatıldı.

Tesla'nin üst düzey yöneticisi ve SpaceX'in kurucusu milyarder iş adamı Elon Musk'a ait Falcon Heavy füzesi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz bir şekilde fırlatıldı. Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi.

Zira SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, ayrıca Musk'ın Tesla spor arabasını da uzaya taşıdı. Kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken oturdu. 'Space man' adı verilen bu manken kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Peki Elon Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın akıbeti ne olacak? İşte Space man'in şoför koltuğunda oturduğu Tesla'yı uzayda bekleyenler...

Tesla Roadster, uzay yolculuğunda, radyasyon haricinde pek çok sorunla karşılaşabilir. Uzayda başı boş şekilde dolaşan irilli ufaklı çok sayıda asteroid var. Bu asteroidler, bazen kurşundan binlerce kat daha hızlı seyrediyorlar.

Bu astreoidlerin Tesla aracına çarpması otomobilin uzay macerasının erken final yapması anlamına gelebilir.

Ancak bu çarpışmaların etkisini yok sayarsak ya da Roadster, beklenen kötü senaryolardan sağ çıkarsa daha kötüsü de var o da radyasyon.

Tesla otomobilin karbon içeren bölgelerinin tamamı uzaydaki çeşitli seviyelerde bulunan radyasyona maruz kalacak.

Söz konusu malzemeler, karbon-karbon ya da karbon hidrojen bağları ile bir araya gelirler. Yıldızların ışınım enerjisi, bu bağların kopmasına neden olabilir.

Bu durumda otomobilin neredeyse her parçasında bulunan karbon elementinden dolayı, Roadster ve Space man kum gibi dağılabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.