BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Facebook'a sonunda 'beğenmeme' butonu geliyor!

Facebook'a sonunda 'beğenmeme' butonu geliyor!

Uzunca bir süredir Facebook'a geleceği söylenen beğenmeme özelliği sonunda test edilmeye başlandı. 'Downvote' yani 'olumsuz oy' özelliği yakında platforma eklenebilir.

Yayın Tarihi: 12/02/18 19:37
okuma süresi: 1 dak.
Facebook'a sonunda 'beğenmeme' butonu geliyor!
A- A A+

Bundan yaklaşık iki yıl önce Facebook, "dislike" (beğenmedim) tuşu yerine şu an kullanımda olan tepki emoji'lerini platformuna eklemişti. İddialara göre platformun bu kararının arkasında, beğenmeme tuşunun sitedeki olumsuzluğu arttıracağı düşüncesi vardı. Ancak The Daily Beast'e göre sosyal ağ şu an "olumsuz oy" özelliğini test ediyor.

Kısıtlı sayıda Amerikalı kullanıcılar ile test edilen özellik aslında pek de düşündüğümüz gibi çalışmıyor. "Dislike" tuşuna tıkladığınızda gönderinin beğenileri azalmıyor, ya da olumsuz oyların sayısı görüntülenemiyor.

Bunun yerine beğenmediğiniz bir gönderiyi Facebook'a bildirmiş oluyorsunuz. Yani bu sistem, reddit'deki gibi bir beğeni sistemine hiç benzemiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.