BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

Dünyanın en zengin adamından 10 bin yıl çalışacak saat

Dünyanın en zengin adamından 10 bin yıl çalışacak saat

Geçtiğimiz aylarda Bill Gates'i geride bırakarak dünyasın en zengin ismi olan Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos 42 milyon dolara mal olacak projesine start verdi.

Yayın Tarihi: 21/02/18 13:35
okuma süresi: 1 dak.
Dünyanın en zengin adamından 10 bin yıl çalışacak saat
A- A A+

Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un kusucusu Bill Gates'i geride bırakarak dünyasın en zengin ismi olan Jeff Bezos'un hayali gerçek oluyor.

Online alışveriş devi Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, dünyanın en uzun süreli çalışacak saati için 42 milyon dolarlık bir fon ayırmıştı. Sonunda bu saatin inşasına başlandı.

10 bin yıl boyunca çalışacak olan güneş öğlenine senkronize edilen mekanik saat, gücünü gece ve gündüz döngülerinden alacak.

Projenin hayata geçmesi için ilk adımın atıldığını kişisel Twitter hesabından duyuran Bezos bu saatin uzun vadeli düşünceyi teşvik etmesini umut ediyor.

Aslında bu fikir Amazon'un kurucusu Bezos'a ait değil. Söz konusu fikir 1995 yılında Wired dergisine Danny Hillis tarafından ortaya atılmıştı.

24 milyon dolara mal olacak projenin sora ermesinden sonra saatin ziyaretçilere açılması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.