BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Selfie, sizi olduğunuzdan kötü gösteriyor olabilir

Selfie, sizi olduğunuzdan kötü gösteriyor olabilir

Akıllı telefonlar ve selfie modasından sonra gün içinde birçok kez fotoğraf çekilir olduk. Fotoğraf çekerken başka birine ve eski zamanlardaki gibi dijital baskılara ihtiyaç duymadığımız için en beğendiğimiz pozu yakalayana kadar ısrarla çekiliyoruz.

Yayın Tarihi: 08/03/18 08:14
okuma süresi: 2 dak.
Selfie, sizi olduğunuzdan kötü gösteriyor olabilir
A- A A+

Akıllı telefonlar ve selfie modasından sonra gün içinde birçok kez fotoğraf çekilir olduk. Fotoğraf çekerken başka birine ve eski zamanlardaki gibi dijital baskılara ihtiyaç duymadığımız için en beğendiğimiz pozu yakalayana kadar ısrarla çekiliyoruz. Normal fotoğraflara kıyasla, selfie fotoğrafları beğenme oranımız ise daha düşük. Bunun bir nedeni var.

SELFİE ÇEKMEK ASLINDA DAHA ZOR

Aslında daha basit gibi görünen selfie, uzaktan çekimlere göre daha zordur. Çünkü yüzümüz sandığımız kadar da simetrik bir yapıya sahip değil. Eğer doğru açıyı yakalayamazsınız, olduğunuzdan kötü görünebilirsiniz. Aynada görmeye alıştığınız yüzünüz size güzel gelirken selfilerde aynı oranı yakalamanız çok zor. üstelik yapılan bir araştırmaya göre ön kamera ile çekilen fotoğraflarda burnunuz %30 daha büyük çıkıyor. yani ne kadar estetik bir burna sahip olduğunuz değil, kamerayı hangi açıda tuttuğunuz önemli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.