BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Elektroensefalografi ile beyindeki görüntüler okundu

Elektroensefalografi ile beyindeki görüntüler okundu

Belki Black Mirror dizisinin 4. Sezonu gibi gelebilir ama yeni geliştirilen teknik sayesinde zihin okuma gerçekleştirilebiliyor. Toronto Üniversitesi'nden nöro bilimciler, elektroensefalografi (EEG) ile insan beyninde oluşan imajları yeniden yaratmak için bir yöntem geliştirdi.

Yayın Tarihi: 22/03/18 08:49
okuma süresi: 3 dak.
Elektroensefalografi ile beyindeki görüntüler okundu
A- A A+
Belki Black Mirror dizisinin 4. Sezonu gibi gelebilir ama yeni geliştirilen teknik sayesinde zihin okuma gerçekleştirilebiliyor.

Toronto Üniversitesi'nden nöro bilimciler, elektroensefalografi (EEG) ile insan beyninde oluşan imajları yeniden yaratmak için bir yöntem geliştirdi. Test sübjeleri EEG makinesine bağlanarak, onlara yüz resimleri gösterildi. Sonrasında bu resim kişinin beynine bağlanan cihaz ve makine öğrenme teknikleri ile dijital olarak yeniden yaratıldı.

"Bir şey gördüğümüzde , beynimizi zihinsel bir algılama olur , esasında bu algının mental etkisinden kaynaklanır. Biz bu algıyı elektroensefalografi kullanarak, yakalayarak beyinde ne olduğuna ilişkin beyinde doğrudan bir illüstrasyon oluşturabiliyoruz," diyor tekniği geliştiren doktora sonrası araştırmacı Dan Nemrodov. Daha öncesinde fonksiyonel manyetik rezonans kullanarak beyindeki görüntüler alınabilmişti , fakat EEG , fMRI 'ye pek çok pratik avantajı da bünyesinde barındırıyor.

SUÇ BİLİMİ DEĞİŞECEK, ENGELLİLER KENDİLERİNİ DAHA RAHAT İFADE EDEBİLECEKLER

EEG makinesi beyne bağlanan birkaç elektrot içeren portatif ve emara göre daha ucuz bir makine. Ayrıca temporal çözünürlüğü de daha yüksek olduğundan emara göre görüntüleri birkaç milisaniye içinde oluşturabiliyor. EEG'nin bu gibi uygulamalarda uyumla ilgili bazı şüpheler olsa da , Nemrodov sonuçlardan oldukça emin. Suç Bilimi Değişecek, Engelliler Kendilerini Daha Rahat İfade Edebilecekler Akıl okuma sayesinde konuşma özürlü veya işaret dili kullanan kişiler için hayat değiştiren teknolojiler oluşturabilirler. Ayrıca suç bilim açısından tanıkların olayı nasıl hatırladığı incelenebilir. Ayrıca kişilerin gördüğü ve ifadeleri karşılaştırılabilir, zanlının robot resmi karşılaştırılabilir. Bu sayede kriminal bilimler önemli ölçüde değişebilir.

(KAYNAK:GERÇEKBİLİM)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.