BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 3 dak.

Facebook depresyonuna dikkat

Facebook depresyonuna dikkat

Uzmanlar, internetle birlikte gün geçtikçe artan sosyal medya kullanımının toplumda çeşitli ruhsal bozukluklara sebep olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 09/04/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Facebook depresyonuna dikkat
A- A A+
Uzmanlar, özellikle aşırı Facebook kullanımının, kişileri 'Facebook depresyonu' adı altında ruhsal sorunlara itebileceğine dikkat çekti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gün geçtikçe artan sosyal medya kullanımı, insanlarda bir takım ruhsal bozuklara sebep oldu. Uzmanlar, özellikle Facebook bağımlılığına dikkat çekti. Doktorlar, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte artan Facebook kullanımının bütün yaş gruplarında 'Facebook Depresyonu'na sebep olduğunu ifade etti. Uzmanlar, şunları söyledi:

"Genelde insanlar sosyal medya hesaplarında en güzel, en mutlu anlarını ve en olumlu yüzlerini veya olumlu olmasalar bile gerçekten mutlularmış, hiçbir sıkıntıları yokmuş gibi tamamen çoğunlukla olumlu paylaşımlarda bulunuyor. Sosyal medya hesaplarında hiçbir insanın ağlarken bir fotoğrafını, bir sıkıntısını veya çok ciddi bir problemini paylaştığı görülmüyor. Böylece sosyal medyayı çok kullanan bireyler, bütün insanların hayatlarına bakarken sanki 'Çok mutlular, herkesin yaşantısı çok iyi gidiyor ama benimki çok kötü' gibi bir algıya kapılıyor. Birey bunu düşündüğü zaman 'Niye benim hayatım değişmiyor' veya 'Nasıl değişecek' gibi genel anlamda yaşama karşı bir isteksizlik, bir keyifsizliğe kapılıyor. Birey, sanki bütün dünya tozpembe, herkesin yaşamı çok güzel onunki çok kötüymüş gibi düşünerek bu anlamda olumsuz bir duyguya kapılabiliyor. Elbette ki bunun arkasından yaşadığı olumsuz düşünceler depresyonun tetikliyor."

"Çok zaman geçirme asosyal yapıyor"

Sosyal medyada çok zaman geçirenlerin artık kendini toplumdan soyutlamaya başladığını, asosyal hale gelmeye başladıklarını ifade eden uzmanlar, "Günümüzde artık elimizden cep telefonları veya tabletler düşmüyor. Çoğu zamanda bilgisayar başından kafamızı kaldırmıyoruz. Sürekli sosyal medyada takip içerisinde olan bireylerin artık belli bir süre sonra çevresiyle, toplumla olan iletişimi ve sosyal ilişkileri azalmaya başlıyor. Bazı zamanda gerçek hayatla iletişimi tamamen kopmaya sebep olabiliyor. Artık o zaman birey asosyal bir hale geliyor. Facebook gibi sosyal medyayı kendimize, ruhsal durumumuza, çevreyle olan ilişkilerimize zarar vermeyecek şekilde kullanmamamız gerekir. Sosyal medyadaki hayatları ve görünenleri kendi hayatımızla kişiselleştirmeyelim. Genel olarak baktığımızda sosyal medya bireylerde sadece depresyon değil, birçok ruhsal problemlere yol açabiliyor" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.