BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Sosyal medya ruh sağlığını bozuyor

Sosyal medya ruh sağlığını bozuyor

Sosyal medya, düşüncelerimiz ve davranışlarımız üzerinde dramatik bir etki yaratıyor.

Yayın Tarihi: 18/05/18 08:45
okuma süresi: 2 dak.
Sosyal medya ruh sağlığını bozuyor
A- A A+
İngiltere'de 12-24 yaş arasında 1.479 katılımcı ile Instagram ve diğer 4 sosyal medya platformu arasında yapılan araştırmada gençlere en çok zarar veren uygulama, Instagram olarak belirlendi. Nedeni ise kendimizi başkaları ile kıyaslamamıza sebep olması.

Araştırma sonuçlarına göre en yararlı etkiye sahip uygulama ise YouTube. YouTube'un ardından Twitter ve Facebook olumlu etkiye sahip platformlar olarak sıralandı. Uzmanlar, en olumsuz etkiye Instagram ve Snapchat' in sahip olmasının, bu platformların görsel odaklı olmasından kaynaklı olduğunu söylüyor.

Uzmanlar ayrıca bu platformların kurucularının da ruh sağlığını korumak adına önlem alması gerektiğini söylüyor.

Bu çözümler:

Aşırı sosyal medya kullanımı gerçekleştiğinde uyarı penceresinin çıkması (Ankete katılan gençlerin yüzde 70'i bu fikri destekledi)

Platformların ruh sağlığı sorunları olan kullanıcıları tespit etmesi ve destek alabilecekleri yerlerin duyurusunu gizlice yapmaları

Özellikle moda markaları, ünlüler ve diğer reklam amaçlı hesaplar, dijital olarak oynanmış fotoğraflar kullandığında uyarı konulması

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.