BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 1 dak.

NASA'dan Rusya'ya 'tuvalet' siparişi

NASA’dan Rusya’ya ‘tuvalet’ siparişi

Rus uzay şirketi Energiya, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ABD'ye ait bölümündeki tuvaleti için parça ve bakım siparişi aldıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 04/07/18 10:53
okuma süresi: 1 dak.
NASA’dan Rusya’ya ‘tuvalet’ siparişi
A- A A+
Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, 2007 yılında Rusya'ya uzay tuvaleti sipariş etmişti. Siparişin toplam maliyeti 19 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Daha önce Amerikan mühendisler kendi tuvaletini yapma konusunda başarısız olmuştu. Geliştirdikleri tuvaletler sürekli bozuluyordu. Bunun üzerine Rusya'dan tuvalet alma kararı alınmıştı.

Energiya şirketinin yıllık raporunda, "Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Amerikan bölümü için sıhhi tesisat ve kabin için parça üretimi ve teslimini ve istasyona entegrasyonu ile ilgili hizmetleri öngören sözleşmenin hayata geçirilmesi yıl boyunca devam etti. Daha önce verilen siparişler kapsamında, 9 aşamadaki çalışmaları başarıyla tamamlanıp siparişçiye teslim edildi" ifadelerine yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.