BİLİM & TEKNOLOJİ
okuma süresi: 2 dak.

Uzay araçlarını korumak için yeni bir yöntem geliştirildi

Uzay araçlarını korumak için yeni bir yöntem geliştirildi

Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi Moskova Mühendislik ve Fizik Enstitüsü (MEPhI) ile Rusya Bilimler Akademisi Sistem Araştırmaları Enstitüsü'nden uzmanların, arızalara karşı dayanıklı ve uzay araçlarındaki çalışmalarda çok etkili asenkron mikrodevrelerin tasarımına yönelik elementler geliştirdiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 19/09/18 11:18
okuma süresi: 2 dak.
Uzay araçlarını korumak için yeni bir yöntem geliştirildi
A- A A+
MEPhI'den yapılan açıklamaya göre otomobillerdeki ve bilgisayarlardaki geleneksel teknik ekipmanlarda kullanılan mikrodevreler, uzay radyasyonu koşullarında düşük güvenirlik nedeniyle uzay araçları için çok uygun değil.

MEPhI öğretim üyesi Maksim Gorbunov, senkron devrelerin aksine saat vurum sıklığında senkronize edilmesi gerekmeyen asenkron devrelerin gelecek vaat ettiğinin düşünüldüğünü söyledi.

Açıklamaya göre Rus bilim insanları, bu nedenden dolayı güvenilir ve hızlı asenkron mikrodevreler için yeni elementler önerme kararı aldı. Rus bilimcilerin 'Acta Astronautica' bilim dergisindeki makalesi, asenkron devrelerin tasarımında kullanılan temel mantık geçitleri olan Maller'in C-elementlerini konu alıyor.

C-elementi, dahili hafıza kartlı bir mantık mekanizmasına sahiptir. İki girişli bu yapı bloğu, girişlerin birbiriyle uyumlu olması halinde sinyalleri daha uzağa taşıyabilir.

Uzmanlara göre geliştirilen bu devreleri yeni uzay tekniklerinin kullanımı için belirlenen asenkron mikrodevrelerin tasarımında kullanmak mümkün.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.