MAGAZİN
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye'nin Müslüm Babası Müslüm Gürses'in bugün doğum günü

Türkiye'nin Müslüm Babası Müslüm Gürses'in bugün doğum günü

Yaşamını 3 Mart 2013'te yitiren Türkiye'nin Müslüm Babası Müslüm Gürses'in bugün doğum günü. Arabesk müziğe adını altın harflerle yazdıran Gürses yaşasaydı bugün 63'üncü yaşını kutlayacaktı.

Yayın Tarihi: 07/05/16 13:18
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye'nin Müslüm Babası Müslüm Gürses'in bugün doğum günü
A- A A+
Türkiye'de arabesk müziğin babası Müslüm Gürses'in bugün doğum günü.

Müslüm Gürses ya da gerçek adı ile Müslüm Akbaş 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'da doğdu.

Arabesk müzik ve Türk halk müzisyeni olan Müslüm Gürses, müzik hayatının son yıllarında bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer'in "Olmadı Yar" isimli şarkısını, Teoman'ın "Paramparça" ve Tarkan'ın "İkimizin Yerine" adlı çalışmalarını da seslendirmişti.

1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 38 sinema filminde rol almıştı.

HAYATI

7 Mayıs 1953'de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi'nin Fıstıközü köyünde kerpiç bir evde dünyaya geldi. Annesinin adı Emine'dir. Babası Mehmet Akbaş rençberlik yapar, türkü söylemeyi sever, bağlama çalardı. Akbaş çiftinin Müslüm'den sonra Ahmet ve Zeyno adında bir erkek, bir de kız çocukları oldu.

Müslüm Gürses'in çocukluğunun ilk yılları Şanlıurfa'da geçti. Gürses üç yaşındayken ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler.

Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, aynı zamanda Halkevine de gitti.

Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Sesiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Gürses kendisiyle yapılan bir röportajda o dönemle ilgili olarak şunları söylemiştir: "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum". Soyadını da orada çalışırken "Gürses" olarak değiştirirler.

Müslüm Gürses, 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört aydır tedavi görmekte olduğu İstanbul Memorial Hastanesinde hayatını kaybetmiş, 4 Mart 2013 günü Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.