SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Rum engellerine rağmen pilotlar 'saha'da

Rum engellerine rağmen pilotlar ‘saha’da

İlki 2010 yılında Bahreyn'de gerçekleştirilen Orta Doğu Hava Trafik Kontrolörleri Arası Halı Saha Turnuvası (MECAP), Rum engellerine rağmen bu yıl KKTC'de düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 11/10/17 07:46
okuma süresi: 4 dak.
Rum engellerine rağmen pilotlar ‘saha’da
A- A A+
KIBRIS POSTASI - Rüstem Tüccar
  • İlki 2010 yılında Bahreyn'de gerçekleştirilen Orta Doğu Hava Trafik Kontrolörleri Arası Halı Saha Turnuvası (MECAP), Rum engellerine rağmen bu yıl KKTC'de düzenleniyor.
  • Pilotlar ve hava trafik kontrolörleri, MECAP'ta (Middle East Controllers And Pilots Cup) karşı karşıya geliyor. Organizasyona katılacak ekipler ise Güney Kıbrıs yetkilileri tarafından çeşitli engellere maruz kalmasına rağmen adaya geldiler.
  • KKTC'de yapılması hem siyaseten, hem ülkeler arası ilişkiler yönünden hem de ülke tanıtımı açısından büyük önem taşıyan organiasyona, CTATCA (Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği), Çatalköy Belediyesi ve Düzkaya Spor Kulübü de destek veriyor.

Avrupa'daki hava trafik kontrolörleri, mesleklerinin en büyük toplumsal buluşması olarak niteledikleri Avrupa Kontrolörleri Kupası (ECC) ile 1960'lardan beri birlikte toplanıp futbol oynuyor ve bu geleneği her yıl farklı bir ülkede devam ettiriyor.

Pilotlar ayrıca Avrupa'da daha küçük organizasyonlarda birbirlerine karşı yarışmak ve sosyalleşmek için buluşuyorlar...

Organizasyonun bir benzerini Orta Doğu'da da başlatan MECAP, 6 yıldır düzenlenen etkinliği bu yıl KKTC'ye taşıyor.

MECAP NEDİR?

Kısa adı ''MECAP'' olan organizasyonun açılımı ''Middle East Controllers and Pilots Cup''tır (Orta Doğu Hava Trafik Kontrolörleri ve Pilotları Turnuvası).

İlk kez 2010 yılında Bahreyn'de gerçekleşen organizasyon, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn, Dubai ve Muscat'tan hava trafik kontrolörlerini; Gulf Air ve DHL'den ise pilot ekiplerini bir araya getirdi.

Bu organizasyon, turnuvaya ev sahipliği yapmak isteyen takıma yardım sağlamak üzere oluşturulmuş ve oldukça başarılı olan Avrupa Kontrolörleri Kupası (ECC) kuralları ve talimatlarına dayanmaktadır.

2010 yılından beridir farklı ülkelerde yapılan bu organizasyonun bu yıl KKTC'de yapılmasının hem siyaseten hem ülkeler arası ilişkiler yönünden hem de ülke tanıtımı açısından ise önemi büyük.

Organiasyon, CTATA (Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği), MECAP, Çatalköy Belediyesi ve Düzkaya Spor Kulübü'nün ortak organizasyonları ve büyük destekleri ile gerçekleştirilecek.

MECAP organizasyonuna katılacak ekipler ise şöyle:

Emirates ACCOman Air, Kuvait ACC, Saudia ACC, Air Arabia ACC, Gulf Air
Bahreyn ACC, Anatolian Eagles, İran ATC, Riyad ATC, Türkiye ATC ve CTATCA

Dün yapılan ilk maçın ardından bugün yapılacak maç, 09:30-16:00 saatlerinde Düzkaya Nihat Bağcier Stadyumu'nda yapılacak.

DERKAN: "BARIŞ İSTENCİNİZ BU MUDUR? AYRIŞTIRMA DEĞİLSE BU NEDİR?"

Öte yandan, geçtiğimiz gün organizasyon için Kıbrıs'a gelen Gulf Air'li oyuncuların hava alanında Rum görevliler tarafından bekletilmelerine, Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Derkan, "Spor dostluktur, kardeşliktir. Birilerini Kuzey'e geçirirken Gulf Air'li dost kardeşlerimizi 6 saat havalimanında bekletmek, sonrasında ret vermek, İsraillilerin, Rusların Kuzey'e geçişlerine izin verirken bu insanların Kuzey'e geçmişlerine mani olmak nedir? Barış istenciniz bu mudur? Ayrıştırma değilse bu nedir?" şeklinde tepki verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.