SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Ronaldinho futbolu resmen bıraktı ve bir devir kapandı

Ronaldinho futbolu resmen bıraktı ve bir devir kapandı

<strong></strong>Ronaldo de Assis Moreira, hepimizin bildiği ismiyle Ronaldinho 2015 yılından beri herhangi bir takımda forma giymiyordu fakat futbolu bıraktığını da açıklamamıştı. Hem abisi hem menajeri olan Roberto Assis, Ronaldinho'nun artık futbolu bıraktığını ve önümüzdeki yaz için görkemli bir jübile düşündüklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 18/01/18 12:30
okuma süresi: 3 dak.
Ronaldinho futbolu resmen bıraktı ve bir devir kapandı
A- A A+

Belki Ronaldinho futbol tarihinin en iyisi olmayabilir. Fakat kesinlikle izlemesi en keyif veren oyuncusuydu.

Kendine has koşma stili, kıvırcık uzun saçları, dişlekliği ve sürekli gülümsemesi, gol sevinci, duran topları kullanma tarzı ve elbette en önemlisi top cambazlığına yeni bir soluk getirmesi onu unutulmazlar arasına sokuyor.

Brezilya'nın en iyi olduğu dönemlerde "3R" olarak adlandırılan Ronaldo, Ronaldinho ve Rivaldo üçlüsünün en genci Ronaldinho'ydu ve daha o günlerde dünya futboluna damga vuracağı belliydi. Brezilya Milli Takımı'nda ve Barcelona'da efsane olarak da bunu gerçekleştirdi.

Birçok kişi için gelmiş geçmiş en iyi oyunca olan Messi'nin gelişiminde de etkisi çok büyük. Barcelona'da kurdukları ilişki tam bir usta-çırak modeliydi. Bunu da Messi'nin 2013 yılında yaptığı "Hep söylüyorum. Soyunma odasına girdiğim ilk andan itibaren Ronaldinho ve diğer Brezilyalılar, Deco, Sylvinho ve Motta beni çok iyi karşıladı ve bana çok destek oldu. Ama aralarında Ronaldinho'nun yeri apayrı. Bende çok emeği var" açıklaması ortaya koyuyor.

Ronaldinho'nun da yakın tarihte Messi için 'tarihin en iyisi' yorumunu yaptığını hatırlatalım.

Manchester United efsanesi Eric Cantona'nın sunuculuğunu ve öncülüğünü yaptığı Joga Bonito (Güzel Oyun) videolarının çıkış noktasında da Ronaldinho bulunuyordu. Futbola bambaşka bir bakış açısı getiren, merkezine estetik ve eğlenceyi koyan Joga Bonito birçok yıldız futbolcunun yer aldığı reklamlar çekmişti.

Şimdi bu dişlek Brezilyalı'ya veda vakti. 2018'in Ağustos'unda görkemli bir jübile yapması bekleniyor. Jübilesi muhtemelen yıldızlar geçidine dönüşecek ve herkes orada olacak.

Böylesi bir daha gelmez denir ya, gerçekten de gelmez. Yarın bir gün kendisine sokakta rastlarsam ne fotoğraf çektirmek ne de imza almakla vakit kaybetmem. Yapmak isteyeceğim tek şey karşılıklı top sektirip dişlek dişlek gülüşmek olur.

Turcel Orman - Milliyet

turcel orman - milliyet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.