SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 203. maçına çıkıyor

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 203. maçına çıkıyor

Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar son 16 turunda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile bu akşam yapacağı karşılaşmayla Avrupa kupalarında 203. kez mücadele edecek.

Yayın Tarihi: 20/02/18 08:48
okuma süresi: 3 dak.
Beşiktaş, Avrupa kupalarında 203. maçına çıkıyor
A- A A+
Siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar son 16 turunda Almanya temsilcisi Bayern Münih ile bu akşam yapacağı karşılaşmayla Avrupa kupalarında 203. kez mücadele edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bu akşam Almanya temsilcisi Bayern Münih'e konuk olacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında 203. maçına çıkacak.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 202 maçtan 77'sini kazandı, 81'ini yitirdi. Beşiktaş, 44 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Avrupa arenasındaki 202 karşılaşmada rakip fileleri 264 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 286 gol gördü.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 43. MAÇ

Beşiktaş, Bayern Münih karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 43. mücadelesini yapacak.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 7. kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, yaptığı 42 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu.

9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 20 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde rakip filelere 42 gol bırakan siyah-beyazlı takım, kalesinde ise 75 gol gördü.

ŞENOL GÜNEŞ, REKORUNU 25 MAÇA ÇIKARACAK

Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Şenol Güneş, Bayern Münih karşılaşmasıyla bu rekorunu 25 karşılaşmaya çıkaracak.

Siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 24 karşılaşmada 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Şenol Güneş döneminde 40 gol atan Beşiktaş, rakiplerinden 32 gol yedi.

Beşiktaş, Güneş ile çıktığı 12 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde ise 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

GRUPLARDA TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇTİ

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesinde oynadığı 6 karşılaşmayı namağlup tamamlayan Beşiktaş, bu performansıyla Türk futbol tarihine geçti.

Bu sonuçla Türk takımları arasında grubu yenilgisiz tamamlayan ilk takım unvanını alan siyah-beyazlı ekip, 14 puanla Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda en fazla puana ulaşan Türkiye temsilcisi oldu.

Siyah-beyazlı ekip, Bayern Münih mücadelesiyle Avrupa kupalarında 102. dış saha maçına çıkacak.

Beşiktaş, dış sahadaki karşılaşmalardan 25'ini kazandı. Rakiplerine konuk olduğu 19 maçtan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, 57 müsabakada ise yenildi.

Dış sahada 116 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 186 gol gördü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.