SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Davide Astori'nin öldüğü gün neler yaşandı?

Davide Astori'nin öldüğü gün neler yaşandı?

Fiorentina takımı kaptanı Davide Astori'nin uykusunda ani kalp durması sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili detaylar belli olmaya devam ediyor. İşte Astori'nin hayatını kaybettiği gece otelde yaşananlar:

Yayın Tarihi: 05/03/18 17:03
okuma süresi: 4 dak.
Davide Astori'nin öldüğü gün neler yaşandı?
A- A A+

Oyuncular kahvaltı için bekliyordu, daha önce defalarca yaptıkları gibi. Fiorentinalı futbolcular La Di Moret otelinin kahvaltı salonunda yerlerini almıştı.

Saat 9.25'i gösterdiğinde bir kişinin eksik olduğu fark edildi. 'Kim yok?', 'Astori', 'Astori kahvaltı yapmadı mı?' Astori takım kaptanıydı. Daima kahvaltıya ilk gelen kişi o olurdu. Aksini söyleseniz kimse inanmazdı. Davide'in kariyeri fedekarlık üzerine kurulmuştu. Dakiklikse dakikti, kendini hiç düşünmezdi. Odası otelin yeni kanadındaki havuza bakan ilk kattaydı. Odası tek kişilikti, yanında kimse yoktu.

Takımın masörü Astori'nin odasına gitti. Kapıya birkaç kez tıklattı. İçeriden ses gelmedi, aksine rahatsız edici bir sessizlik vardı. Telefonunu çaldırdılar, kapıyı yumrukladılar, 'Kapıyı aç Davide' diye çığlıklar attılar... Sessizliğin yerini kaos almıştı artık. Masör, takım doktoru Luca Pengue'den bir otel görevlisiyle birlikte acilen Astori'nin odasına gelmesini istedi.

Gelen görevli kapıyı açtığı anda kaos bitmiş, korkutucu gerçek masör, doktor ve görevlinin gözlerine yansımıştı. Davide yatakta uzanıyordu, üzerinde bir yorgan vardı. Doktor sadece yüzüne baktı ve kontrol etmeye, ona kalp masajı yapmaya gerek duymadı. Kaptan en az birkaç saat önce ölmüştü. Pioli ve oyuncular birer birer haberi öğrendiler. Antrenör Pioli yıkıldı, Astori onun takımının kaptanıydı ve araları çok iyiydi.

Herkes 118 numaralı odaya koştu. Gözyaşları, çığlıklar, haykırışlar, isyanlar. Kaos geri dönmüştü. Herkes birbirine sarılıp ağlıyordu. Acı dolu sesler otelin her yerinden, dışarıdan duyulabiliyordu. Herkes kapıda birikmişti ancak kimse içeriye girmeye cesaret edemiyordu. Oyuncular ailelerini arayıp acı haberi verdi...

Bir gece öncesine dönelim... Fiorentina'yı taşıyan uçak Cumartesi günü İtalya saatiyle 16.30'da Trieste'ye inmişti. Kafileyi taşıyan araç 1 saat sonra Otel La Di Moret'e vardı.

Herkes odalarına çekildi. Bir süre sonra bazıları zemin kata inip Lazio-Juventus maçını izledi. Yemekten sonra Napoli-Roma maçını izlediler. Maç bittikten sonra kısa süreli sohbetler yapıldı. O sırada Davide Astori, takım arkadaşı Sportiello'nun odasına çıktı. İki futbolcu gece 11'e kadar playstation oynadı. Daha sonra uykusu gelen Astori, kendi odasına gitmek üzere Sportiello'nun yanından ayrıldı.

Sportiello o anları İtalyan polisine şöyle anlattı: "Ayakkabılarını odamda bıraktı. Fark ettiğimde biraz geç olmuştu, Whatsapp'tan mesaj yazdım 'Gel ve al' dedim. Bana 'Yarın sabah gelir alırım' dedi." Sportiello sabah odasını terk etmeden önce bir süre Davide Astori gelip ayakkabılarını alacak diye bekledi. Daha sonra unuttu diye düşündü ve kahvaltıya indi. Davide Astori o sabah ayakkabılarını almaya gelmedi. Astori'nin yerine ayakkabıları polis aldı. Ailesine iletilmek üzere kayıt altına alındı. O sabah Davide Astori ayakkabılarını almaya gelmedi...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.