SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası tehlikeye girdi

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası tehlikeye girdi

İngiltere ile Rusya arasında yaşanan casus krizinin tırmanarak artmasının ardından ABD ve birçok Avrupa ülkesinin Rus diplomatları sınır dışı etmesiyle çıkan kriz büyürken Haziran ayında Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası da riske girdi. Üç ülke boykot kararı aldı, dört ülke de boykot kararını görüşüyor.

Yayın Tarihi: 27/03/18 18:45
okuma süresi: 2 dak.
Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası tehlikeye girdi
A- A A+

Casuslar krizi Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası'nı tehlikeye soktu.

15 Mart'ta İngiltere Başbakanı Theresa May, eski Rus casusu Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayında Rusya devletinin suçlu olduğunu belirterek Dünya Kupası'na diplomatik düzeyde katılmayacaklarını söyledi.

Dün yaşanan diplomat krizinin ardından benzeri açıklamalar yapan ülke sayısı artmaya başladı.

Kupa katılımcılarından İzlanda, İngiltere ve Rusya arasında yaşanan casusluk krizi sebebiyle, Dünya Kupası'nı diplomatik olarak boykot edeceğini açıkladı. Ayrıca İzlanda, Rusya ile ikili ilişkilerini en üst düzeyde askıya aldı.

Daha sonra Polonya da benzeri bir açıklama yaparak diplomatik düzeyde boykot kararı aldı.

Daha sonra Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop da bir açıklama yaparak Rusya'daki Dünya Kupası'nı boykot edebileceklerini duyurdu. Danimarka, İsveç ve Japonya da Dünya Kupası'nı boykot etme konusunu istişare ettiklerini bildirmişti.

Dünya Kupası'na katılamayan Ukrayna'da ise kupanın yayın hakkını alan Ukraina kanalı maçları yayınlamaktan vazgeçtiğini duyurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.