SPOR
okuma süresi: 1 dak.

İşitme engelli tenisçi tarihe geçti

İşitme engelli tenisçi tarihe geçti

Güney Koreli tenisçi Lee Duck-hee, ATP turnuvalarının ana tablosunda maç kazanan ilk işitme engelli sporcu olarak tarihe geçti.

Yayın Tarihi: 20/08/19 12:18
okuma süresi: 1 dak.
İşitme engelli tenisçi tarihe geçti
A- A A+
ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde düzenlenen Winston-Salem Açık Tenis Turnuvası'nda korta çıkan 21 yaşındaki Güney Koreli tenisçi Lee Duck-hee, ilk turda İsviçreli Henri Laaksonen'i 7-6 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek ATP turnuvalarının ana tablosunda maç kazanan ilk işitme engelli sporcu olarak tarihe geçti.

Dünya klasmanında 212. sırada yer alan Lee Duck-hee, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İnsanlar benim engelimle eğlendi. Benim tenis oynayamayacağımı söylediler ama bunu yapabileceğimi göstermek istedim" ifadelerini kullandı. Duck-hee'ye maç sonrası röportajlarında nişanlısı yardımcı oldu.

Duck-hee, turnuvadaki ikinci tur mücadelesinde Polonyalı Hubert Hurkacz ile karşılaşacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.