SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Güreşçi Rıza Kayaalp dördüncü kez dünya şampiyonu

Güreşçi Rıza Kayaalp dördüncü kez dünya şampiyonu

Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo finalinde Türk güreşçi Rıza Kayaalp, Kübalı Oscar Pino Hinds'i yenerek altın madalya kazandı. Kayaalp, grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu.

Yayın Tarihi: 17/09/19 21:14
okuma süresi: 3 dak.
Güreşçi Rıza Kayaalp dördüncü kez dünya şampiyonu
A- A A+
Kazakistan'ın başkenti Nursultan'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda bugün Rıza Kayaalp grekoromen 130 kg'da final mücadelesine çıktı.

Dünkü mücadelelerin ardından Kübalı sporcu Oscar Pino Hinds ile bugün final maçına çıkan tecrübeli sporcu, rakibini 3-1 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Kayaalp bu sonuçla grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonu olan ilk sporcu olarak tarihe geçti.

Daha önce 2011, 2015 ve 2017 yıllarında da dünya şampiyonluğuna ulaşan Kayaalp, ayrıca bu yıl Romanya'da 9. Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, Türk sporcular arasında Hamza Yerlikaya ile paylaştığı rekorun tek sahibi olmuştu.

İLK TEBRİK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Müsabakanın ardından büyük sevinç yaşayan Rıza Kayaalp'i ilk tebrik eden isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

29 yaşındaki sporcu karşılaşma sonrası henüz teri kurumadan Erdoğan ile telefonda görüştü. Erdoğan sıcağı sıcağına sporcuya tebriklerini iletti: "Rıza tebrik ediyorum. Çok yorgunsun sonra görüşürüz oldu mu? Tebrik ediyorum. Hadi bakalım şimdi artık inşallah olimpiyatları bekleyeceğiz. İyi hazırlanman lazım. Hadi gözlerinden öpüyorum."

??'İYİ HAZIRLANDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Kayaalp şampiyonluğa dair ilk açıklamasında ilk gün kaybettiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:

"İkinci gün de kaybedince büyük bir sorumluluk yüklendi bize. Takımı kurtarma görevi bize düştü. Tabii ki kendime güveniyordum."

Tecrübeli bir sporcu olduğunu anlatan Kayaalp, "Bu şampiyonaya iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Takım halinde şansız birkaç gün geçirdik. Bu olumsuzluğu tersine çevirmek istiyordum. Hedefim şampiyonayı İstiklal Marşı'mızla kapatmaktı. Allah'a şükürler olsun bunu da başardım. Tekrardan toparladık takımı ve grekoromeni sonlandırdık" ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp, hedefinin gelecek yıl yapılacak Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyonluk olduğunu dile getirerek, destek veren herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.