SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Yarım asrı geride bıraktı, kırılmadık rekor bırakmadı

Yarım asrı geride bıraktı, kırılmadık rekor bırakmadı

57 yaşındaki başarılı Kıbrıslı Türk Master Atlet Ayten Benli, 15 yıldır Türkiye Milli Takımında mücadele ederek ay-yıldızlı formayı son terine kadar taşımakta kararlı...

Yayın Tarihi: 30/09/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Yarım asrı geride bıraktı, kırılmadık rekor bırakmadı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Yarım asrı geride bırakan Kıbrıslı Türk Master Atlet Ayten Benli, 15 yıldır Türkiye Milli Takımı'nda yarışıyor. Ay-yıldızlı forma ile birçok başarılara ve rekorlara imza atan Benli'nin şimdiki hedefi ise dünya şampiyonası...

TÜRKİYE'YE, KIZINA VE EŞİNE TEŞEKKÜRLERİNİ DİLE GETİRDİ…

Son olarak Romanya'nın Başkenti Bükreş'ten 6 birincilik 3 tane de tüm zamanların Balkan Rekoru ile KKTC'ye dönen Milli Atlet, kapılarını açtığı için Türkiye'ye, her daim yanında olduğu için eşine ve kızına olan minnet duygusunu Kıbrıs Postası'nda dile getirdi.

"ARKADAN GELEN SPORCULAR REKORLARIMIZI KIRIYOR, ALLAH ONLARA GÜÇ VERSİN"

Bükreş'teki yarışlara ufak çaplı sakatlığı olmasına rağmen kendisini çok iyi hazırlayarak gittiğinden bahseden vekırdığı rekorlarını anlatan Ayten Benli, "Arkadan gelen sporcular rekorlarımızı kırıyor, Allah onlara güç versin en iyilerini yapsınlar. Biz de bizden önceki rekorları kıralım diye çabalıyoruz" dedi.

BAŞARILARI EN BÜYÜK SEVİNÇ VE MOTİVASYON KAYNAĞI…

3 adımda atlamada kendisine ait olan rekorunu 42 santim geliştirerek yeni rekora imza atan başarılı atlet, aldığı başarıların kendisi için büyük bir sevinç ve motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

"HAYATIMDA SİGARA VE ALKOL KESİNLİKLE YER ALAMAZ"

Esas olarak uzun atlama, 3 adım, 100 metre, 200 metre branşlarında mücadele ettiğinden söz eden Benli, 57 yaşında olduğunu, yaşı ilerledikçe kemiklerdeki hassasiyetin daha da arttığını işaret ederek, güçlü olmak için beslenmemeye dikkat ettiğini kaydetti ve "Hayatımda sigara ve alkol kesinlikle yer alamaz, onlardan uzak durdum" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZDE NE YAZIK Kİ SPORA VE SPORCUYA TAM OLARAK GEREKEN ÖNEM GÖSTERİLMİYOR"

Eşinin sürekli kendisine destek olduğunu, yanında durduğunu, kızının da hem antrenör hem de beden eğitimi öğretmeni olduğunu anlatan Ayten Benli"Kızımdan da çok destek alıyorum, çok bilinçli antrenman yaptırıyor bana, hatalarımı görüp düzeltiyor" şeklinde konuştu.57 yaşındaki başarılı Atlet Benli genç sporculara ise kesinlikle spordan kormamaları yönünde öneride bulundu.Ülkemizde ne yazık ki spora ve sporcuya tam olarak gereken önem gösterilmediğini üzülerek dile getiren Benli, "Altyapımız var, ama kullanmasını bilmiyoruz. Küçük yaşlardan itibaren sporcu yetiştirilmeli" ifadelerine yer verdi.

"SPORUN AHLAKI AZALIYOR"

Ayten Benli, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Spor kültüründe ne yazık ki ahlakın kaybediliyor olduğunu sadece ülkemizde değil dünyada spor ahlakının azaldığını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.