SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020'de!

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020'de!

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonaya katılmayı garantiledi.

Yayın Tarihi: 15/11/19 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020'de!
A- A A+
2020 Elemeleri H Grubu 9. maçında Türkiye A Milli Takımı, Türk Telekom Stadı'nda İzlanda'yı konuk etti.

İngiliz hakem Anthony Taylor'ın yönettiği mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Puanını 20'ye çıkaran A Milli Takımımız, EURO 2020 biletini kaptı. Milli Takım, grubun son maçında 17 Kasım Pazar günü Andorra'ya konuk olacak.

5.KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDA

Ay-yıldızlılar, 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı yaşayacak. Milli Takım, tarihinde daha önce 1996, 2000, 2008 ve son olarak 2016 yılındaki şampiyonalarda boy göstermişti.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Müsabakanın son düdüğün çalınmasının ardından sahada ve tribünlerde büyük sevinç yaşandı. Futbolcular bütün tribünlere gezerek tezahüratlarla doyasıya coştu. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de taraftarların isteğini kırmadı ve 3'lü çektirdi. Milliler daha sonra alkışlar eşliğinde soyunma odasına uğurlandı.

TÜRKİYE BİR İLKİ YAŞADI

Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup maçlarının bitimine 1 hafta kala katılmayı garantiledi.

Ay-yıldızlı ekip, 1996 ve 2000'deki şampiyonalara play-off maçları sonucunda katılma hakkı elde etti. 2008'deki turnuvaya son maça kadar süren çekişme sonucunda elde ettiği grup ikinciliği ile gidebilen Türkiye, 2016'ya da en iyi üçüncü olarak katılmayı başarmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.