EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Şahiner: "Devlet yükseköğretim konusunda bilirkişi gibi hareket etmeli"

Şahiner: "Devlet yükseköğretim konusunda bilirkişi gibi hareket etmeli"

Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinin Komitede görüşülmesi sırasında konuşan CTP Milletvekili Şahiner, devletin yükseköğretim konusunda bilirkişi gibi hareket etmesi gerektiğini anlattı. Şahiner, devlet desteklerinin sadece fizibl projelere yapılması gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 21/11/19 12:59
Güncelleme Tarihi: 21/11/19 16:26
okuma süresi: 4 dak.
Şahiner: "Devlet yükseköğretim konusunda bilirkişi gibi hareket etmeli"
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nde ilk olarak 1 milyar 18 milyon 182 bin 400 TL’lik Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesi ele alındı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner ise yükseköğrenimi bir sektör olarak görmeseler de yükseköğrenimin hizmet verdiği sektör sayısının oldukça fazla olduğunu dile getirdi.

Piyasaya ciddi para akışı sağlayan yükseköğrenimde yapılan yatırımların önemli bölümünün kredilerle yapıldığına değinen Şahiner, yurtlar konusuna da değindi.

Şahiner, çok düşük fiyatlara konaklama KYK yurtlarının çok insanın batmasına neden olduğunu dile getirdi. Şahiner zor durumda olan öğrenciler için KYK konaklaması gerekse de genel anlamda bir fiyat düzenlemesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yükseköğretim için yapılan yatırımların yıllar içinde batmış işletmeler olarak karşımıza çıkabileceğini ifade eden Şahiner, bunun yatırım öncesi gerekli fizibilite çalışması yapılmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

Şahiner bu noktada devletin bilirkişi gibi hareket etmesi gerektiğini anlattı. Şahiner devlet desteklerinin sadece fizibl projelere yapılması gerektiğini ifade etti.

Şahiner, Lefke bölgesinde kolej konusunda ne gibi açılımlar planlandığını sordu.

İNCİRLİ

Yeniden söz alan İncirli, YÖDAK’ın kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi için neler yapılacağını, Yüksek Öğrenim Denetim Tüzüğünün durumu, ölçme değerlendirme uygulamalarının merkezi şekilde yapılması için neler öngörüldüğünü sordu.

MANAVOĞLU: “BU KONULAR BÜYÜK TOPLANTILAR YAPILARAK ELE ALINMALI”

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da bu konuların artık büyük toplantılar yapılarak koordineli şekilde ele alınması gerektiğini anlattı.

Bu sene Devlet Tiyatroları bina inşasına para ayrılmış olmasının çok sevindirici olduğunu dile getiren Manavoğlu, başka bazı kalemlerin de sevindirici olduğunu dile getirdi.

Özellikle yükseköğrenim sektörünün çok önemli olduğunu belirten Manavoğlu, çok güzel amaçlarla başlayan sektörün gerekli düzenleme ve denetleme yapılmadığı için kaos içinde olduğunu belirtti.

Teşvikler nedeniyle bazı yatırımcıların olayı ticarete dönüştürdüğünü anlatan Manavoğlu, gerekli düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

Manavoğlu özel eğitim konusunda ne gibi düzenlemeler yapılmasının planlandığını sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.