ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çaldığı çekle beyaz eşya satın almakla suçlanıyor

Çaldığı çekle beyaz eşya satın almakla suçlanıyor

Babasına ait olan çek yaprağını çalarak 23 bin 450 TL’lik beyaz eşya satın alan Haluk Dökmecioğlu tutuklandı.

Yayın Tarihi: 23/11/19 10:05
okuma süresi: 3 dak.
Çaldığı çekle beyaz eşya satın almakla suçlanıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Babası Nejdet Dökmecioğlu’nun çek hesabına ait 1 adet çek yaprağını sirkat edip satın aldığı beyaz eşyalar karşılığında çek yaprağı ile 23 bin 450 TL ödeme yapan haluk Dökmecioğlu tutuklandı.

Zanlı, “Sirkat”, “Çek sahteleme”, “Sahtelenmiş çeki tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlamaları ile başlatılan soruşturma kapsamında dün tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

3 ADET ÇEK YAPRAĞI KAYIP

Mahkemede olay ile ilgili ifade sunan polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Haluk Dökmecioğlu’nun, 15 Temmuz 2019 tarihinde babası Nejdet Dökmecioğlu’nun çek hesabına ait 1 adet çek yaprağını sirkat ettikten sonra konu çek yaprağı üzerine yetkisi olmadığı halde imzalayıp meblağ yerine 23 bin 450 TL yazarak sahtelediğini açıkladı.

Zanlının sahtelediği çeki Mağusa’da faaliyet gösteren “Gülfa” isimli iş yerine vererek tedavüle sürerek 2 adet klima, 2 adet televizyon, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet bulaşık makinesi ve 1 adet su sebili alarak sahtekarlıkla temin ettiğini kaydeden Kol, olayın 21 Kasım 2019 tarihinde polisin bilgisine getirildiğini zanlının ayni gün tutuklandığını açıkladı.

Zanlının itiraf niteliğinde bir gönüllü ifade verdiğini kaydeden Kol, yine mesele ile ilgili olarak sirkat edilen 1 adet çek yaprağının yanı sıra Nejdet Dökmecioğlu’na ait kayıp olan 3 adet çek yaprağının da akıbeti araştırılacağını kaydederek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.