İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiliz Büyükelçiliği çalışanının katili yakalandı

İngiliz Büyükelçiliği çalışanının katili yakalandı

İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanı Rebecca Dykes'in katili yakalandı. Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada cumartesi gecesi bir otoyol kenarında cesedi bulunan İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanı Dykes'in katilinin yakalandığını söyledi.

Yayın Tarihi: 19/12/17 07:45
okuma süresi: 2 dak.
İngiliz Büyükelçiliği çalışanının katili yakalandı
A- A A+

Farklı suçlardan sabıkası olan ve cinayeti itiraf eden katilin, 35 yaşında Lübnanlı taksi şöförü olduğunu belirten yetkili, zanlının sorgusunun devam ettiğini ve olayda siyasi bir nedenin olmadığını vurguladı.

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad el-Menşuk, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, yaşanan olay nedeniyle üzgün olduklarını, katilin hızlı bir şekilde yakalandığını ve Lübnan'ın yabancılar için güvenli bir ülke olduğunu ifade etti.

Başkent Beyrut'un kuzeydoğusundaki Metn bölgesindeki otoyol kenarında cumartesi gecesi polis ekiplerince Dykes'in cesedi bulunmuştu. Adli tıp kurumunda yapılan inceleme sonucunda, İngiliz diplomatın öldürülmeden önce tecavüze uğradığı, ölüm nedeninin ise boğulma olduğu tespit edilmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Dykes'in, gece yarısı eğlenmek için gittiği bardan çıktığı ve bir taksiye bindiği bilgisine ulaşılmıştı.

Daha önce Irak ve Libya'da çalışan Dykes, Ocak 2017'den bu yana Lübnan'da İngiltere hükümetine bağlı Uluslararası Kalkınma Departmanı'nda görev yapıyordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.