İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

May: "Anlaşmasız ayrılık hazırlıklarını hızlandırdık"

May: "Anlaşmasız ayrılık hazırlıklarını hızlandırdık"

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün toplayacağı bakanlar kurulunda ülkesinin AB'den anlaşmasız ayrılma ihtimaline yönelik önlemlerin ele alınacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 12/12/18 08:45
okuma süresi: 2 dak.
May: "Anlaşmasız ayrılık hazırlıklarını hızlandırdık"
A- A A+
Hollanda, Almanya ve Belçika'yı kapsayan turunun son durağı Brüksel'de basına açıklamalarda bulunan May, "Yarın (bugün) kabine toplantısında anlaşmasız ayrılığa yönelik önlemlerin alındığından emin olacağız. Zaten anlaşmasız ayrılık hazırlıklarını hızlandırdık" dedi.

'TEDBİR MADDESİYLE İLGİLİ KAYGILARI KONUŞTUK'

Dün yaptığı Avrupa turuna ilişkin olarak da May, "Parlamentoya söz verdiğim üzere, Avrupalı liderlerle, parlamentonun Brexit anlaşmasındaki tedbir maddesiyle ilgili kaygılarını konuştum" ifadelerini kullandı.

Muhataplarıyla görüşmelerinde, bu sorunu ele alıp çözmeye dönük ortak bir kararlılık gördüğünü belirten May, "Ancak müzakerenin ve tartışmaların henüz başlangıcındayız" şeklinde konuştu.

May dünkü Avrupa turu kapsamında Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi.

Brexit anlaşmasındaki "tedbir maddesi"nin parlamentodaki oylamada ret sonucu doğuracağını görerek bugünkü oylamayı erteleyen May, görüşmelerde, bu maddeye bir zaman sınırlaması veya İngiltere'nin düzenlemeden tek yanlı çıkmasına imkan verecek bir mekanizma ekletmeyi amaçlıyor.

İngiltere Başbakanlık kaynakları, oylamanın 21 Ocak'tan önce parlamentoda yapılacağını ifade ediyor.

Öte yandan parlamento binası Westminster Palace dışında hem Brexit yanlıları hem de karşıtları, May ve AB ile vardığı anlaşmayı hedef alan döviz, pankart ve sloganlarla gün boyu düzenledikleri protestolara akşam saatlerinde de devam ediyor.

Dün Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na hitap eden AB Komisyonu Başkanı Juncker, "Vardığımız anlaşma en iyi ve mümkün olan tek anlaşma. Tüm tarafların Brexit anlaşmasının tekrar müzakereye açılmayacağını bilmesi gerekiyor" açıklamasında bulunmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.